“HER MAHALLEYE 7/24 HİZMET VEREN KREŞ”

 

Pandemi süreciyle birlikte çocuklarının bakım sorununu daha yakıcı biçimde hisseden sağlık çalışanı annelerin “7 gün 24 saat hizmet veren kreş” taleplerine, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak sessiz kalmadı.

Çolak’ın kadın, aile ve çocuklar için verdiği vaatler arasında her mahalleye 7/24 saat hizmet verecek anaokulu ve kreş açılacağını belirtmesi Nilüferli anneler için büyük umut oldu. Bu hizmetle birlikte iş gücüne katılan kadınların birçoğunun kafasında oluşan “Çocuğumuzu nereye bırakacağız?” sorusunun cevabı da bulunmuş oldu.

Şadi Özdemir, Mazbatasını Perşembe Günü Alıyor Şadi Özdemir, Mazbatasını Perşembe Günü Alıyor

Seçim gezilerine aralıksız devam eden Çolak’a kadınların ilk sorduğu soru “7/24 saat hizmet verecek anaokulu ve kreşleri ivedilikle açacak mısınız” oldu. Bu soruya, “evet!” cevabı veren Çolak; “Nilüfer ilçesinin farklı noktalarına kuracağımız anaokulu ve kreşler ile okul öncesi eğitimde, en değerli varlığımız olan çocuklarımıza güvenilir bir ortamda sevgi ile hizmet verilecek” diye konuştu.

Anaokulu ve kreşlerde çocukların beş temel gelişim alanı olan psikomotor, sosyal, duygusal, özbakım ve bilişsel alanında gerekli yeterliliğe ulaştıracak eğitim programlarının uygulanacağına dikkat çeken Çolak konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Çocuklarımız hepimizin geleceğidir. İnanıyorum ki, bugünün çocukları, ileride çok daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır. Çocuklarımız, ülkemizi parlayan geleceğe taşıyacak birer yıldız, birer umut kaynağıdır. 7/24 saat hizmet verecek anaokulu ve kreşlerimizde özgüveni yüksek, temel hayat becerilerini kazanmış, vatanını, milletini, ailesini seven, çevresine duyarlı, mutlu ve gülen yüzlü çocuklar yetiştireceğiz.”

Editör: Erdal ŞAHAN