Alinur Aktaş'ın yeni vizyonun'da Neler Var?

Alşnur Aktaş'ın yeni vizyonun da en göze çarpan hususlar; ULAŞIM olarak göze çarpıyor. Adeta çevre yoları, tüneller Bursaray, yeni oluşturulacak olan arterler ile şehir içinde kamulaştırmaya gerek kalmadın trafiğin yükünü büyük yatırlımlar ile çözecek.Kısacası şehri; Kuzey, Güney, Doğu ve Batı olarak koridorlara ayırarak, çok büyük emek sarfedilecek ve sarfedilen projelerin sadece ulaşımın bir kısmını yazdım o da bitmedi haber olarak manşetle konuşmanın tüm detaylarına yer vereceğiz.

100 bin konutluk Kentsel Dönüşüm,maddi durumu iyi olmayan çocuklara beslenme çantası (Yiyecek içecekj), Kışpark olarak kışın maddi durumu iyi olmayan hanımlar çocuklarını büyük bir kapalı kış parka götürerek saati 250 tl vermeden sevindirecekler, hem de sosyal faaliyet olacak.Yine kooperatif kurularak ev de çalışmak isteyen hanımlara hem iş hem eğlence olacak ekoonomiye de değer katacak.

Tüm detayları diğer manşetten vereceğiz.

Alinur Aktaş hiç çalışmamış değil mi?!!!!!

ULAŞIM:

Kestel'den başlayıp Acemlere kadar gelen buradan iki yol ayrılıp Batı da Üniversite'ye, kuzey de Emek istasyonuna kadar uzanan hat ile birlikte Bursa'ya toplam da 57 km lik raylı sistem ağını kurmak.

Bursaray sinyalizasyon optimasyonu ile hattın kapasitesini 60 arttırmak.25 km daha kapasitenin üzerine çıkmak.

Geçmiş dönem de 9 km'lik kent meydanı terminal arasında ki tramway hattını işletmeye alarak istanbul yolunun hem çehresi değiştirildi hem de İstanbul yolu raylı sistem ile buluştu.

Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte yürütülen ve yapımı devam eden 4.6 km'lik EMEK-Şehir Hastanesi uzatma hattı hizmete alınacak durum da.Aynı zaman da bu hat ile raylı sistem ağı yüksek hızlı tren Bursa garı ve şehir hastanesi ile bulıuşturulacak.

Ve yine çalışmaların başladığı önümüzde ki dönem tamamlanacak olan uzatma hattının adı; Uludağ Üniversitesi/Görükle/Kurtuluş hattı. (Kurtuluş mahallesini bilmeyenler için yıllardır umut haline gelen Balkan mahallesi yani Göçmen konutlarının olduğu derince içeri girilen iç bölge.)

2035 yılı ulaşım master planın da ise, Çalı-Demirtaş Metro hattına önümğüzde ki dönem başlanılacak.Bu proje aynı zaman da bir ilk olacak; Kuzey-Güney yönünde ki 22 km'lik uzunluğu ve toplam da 16 istasyondan oluşuyor.Çalı bölgesin de bildiğiniz gibi yoğun bir sanayi alanı var bu da demek oluyor ki insanların yoğun olduğu nokta.

Beşevler, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Yunuseli üzerinden Bursa Terminali'ne ulaşacak; yine sanayi ve nüfus yoğunluğunun olduğu Demirtaş'a hızlı ve konforlu bir şekil'de ulaşılacak.

Sonuç itibari ile 89 kilometrelik bir hat uzunluğu ile adeta bir dönüşüm hatta devrim gerçekleştirilecek.

68 adet metro hattı üzerin de kullanılmak üzere metro aracı alınacak maliyeti ise, 180 milyon euro güncel kur ile hesaplandığın da 6 milyar tl lik bir yatırımı Bursa kazanacak.

500 yeni otobüs aynı zaman da elektrikli otobüs dönüşümü de gerçekleştirilecek.

Entegre bir taşıma sistemi ile farklı fpormüllerle trafik rahatlayacak. (Büyük yatırımlarla)

Acemler de ikiye ayrılan yolun oulu bir tüp geçit yöntemi ile bir nebze rahatlatılsa da yetmedi, Alternatif olan kuzey ve güney de iki yeni koridor oluşturularak bölge rahatlayacak.

Kuzey koridorunda; Gürsu 11 Eylül Bulvarı arasında ki 2.3 uzunlupğunda ki güzergah ile araçlar Gürsu otosansit kavşaklarını kullanmadan direkt 11 Eylül bulvarına varacak yani Yunus Emre kompleksi civarı. Ve yine 11 Eylül bulvarı'ndaki Şirinevler ile İstanbul caddesi arasında 9.5 km'lik yeni bir AKS oluşturulacak.

TDK, İş İnsanı Fuat Alpaslan'ı Konuk Etti TDK, İş İnsanı Fuat Alpaslan'ı Konuk Etti

İstanbul caddesi-Yeniceabat-Recep Tayyip Erdoğan bulvarı güzergahında 8,5 km'lik bağlantı yolu ve 8 kavşak ilşe kuzey koridorunun en önemli parçalarından birini oluşturacak.

Koridorun 3. kısmıun da ise Recep Tayyip Erdoğan bulvarını 3 gidiş, 3 geliş olacak şekil'de direkt olarak Hamitler üzerinden filament kavşağına bağlanacak.Diğer bir güzergahta ise, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarını 6 adet kavşak ve 7 km'lik yol ile, Emek-Geçit, Nilferköy üzerinden Mudanya yoluna bağlanacak.Kuzey koridoru şehrin Doğu ve Batı cephesini adeta donatacak durumda olacak.

Peki Güney koridorunda neler olacak?

Kestel-Otosansit arasındaki Ankara yoluna alternatif olarak bölünmüş yol olarak 5.5 km uzunluğunda yeni bir arter oluşturma çalışmalarının sonuna gelinmiş durumda.

İk kısmında; Otosansit ile Orhaneli yolu arasında, kentin Güneyinden geçen, kent silüetini bozmayan, kısmen kentsel dönüşüm uygulamaları ile elde edilecek alanlar ve yer yer sanat yapısı geçişleri ile desteklenecek.Kısacası 16 km'lik yeni bir arter oluşturulacak.

Orhaneli yoluna bağlanan noktadan, Çalı-Görükle-Şehgir Hastanbesi güzergahında ağır taşıt trafiğini yönlendirmek ve İzmir yoluna alternatif olacak şekilde 9 km uzunluğunda ve 3 şeritlik duble yol açılacak.

Çalı kavşağı-Hasanağa arasında mevcut haliyle tek gidiş tek geliş olan 11 km'lik kısmı bölünmüş yol olarak genişletilerek, Sanayi Bölgeleri ve yerkleşim alanlarına ulaşılacak.

Hasanağa-İzmir Yolu arasındaki 9.5 km.lik yol bağlantısını 40 metreye genişletilerek, yapılacak olan 7 kavşak düzenlemesi ile konforlu hale gelecek.

Güney koridorunun en batısındaki 4.2 km lik yol ile Hasanağa OSB ve Kayapa OSB 'den kaynaklanan ağır taşıt trafiğini etkilemeden doğrudan yönlendirilmiş olacak.

Kuzey de ve Güney de oluşturulan koridor üzerinden iki tünel ile Bursa'da bir ilk gerçekleştirilmiş olacak.Ayrıca Kuızey koridorunda yer alan 5.5 km'lik tüpten oluşan tünel, recep Tayyip Erdoğan  Bulvarı'ndan başlayarak ata bulvarına direk çıkacak.Tünel içerisinde Filament kavşağı öncesi Bölgeden ayrılan bir kol ile direkt Mudanya yoluna bağlanacak.

Güney koridorunda yer alan 3 km'lik tüpten oluşacak tünel, Doburca bölgesinden başlayarak, Çekirge sırtlarından yüzeye çıkacak tüm bu çalışmalarneticesinde tek bir ana hat üzerine konumlanmış şehrimizi Alinur Aktaş, 3 ana hatta kavuşturacak

Böylelikle trafik yükü 3 kat hafiflemiş olacak.

Ulaştırma Bakanlığının yapacağı Kuzey otoyolu Bursa trafiğini rahatlatma da önemli rol üstlenecek.Ovaakça Badırga kesimi Kuzeye alınarak yeni bir Otoyol güzergahı oluşturulacak.Halihazırda kullanılan otoyolun Çevre yolu olarak Bursa şehir içi trafiğine hizmet vermesi sağlanacak.

Editör: Erdal ŞAHAN