“YÜZDE 50’YE ÇIKARDIN FAİZİ, HALA BU MİLLETTEN OY İSTİYORSUN”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli'de halk buluşmasında yaptığı konuşmada, “Şimdi bu ekonomi böyle cebin yırtılması gibi değil. Yırttım, geriye dikince her şey düzelmiyor. Şimdi faizi artırıyorlar ama enflasyonu o kadar kolay düşüremiyorlar. Diş macunu tüpten çıktı, geri sokmak çok zor. Öyle olunca şimdi faizler başladı, 15-20-25-30-35-45. En nihayetinde faiz oldu, 50. Ne diyordu geçmişte, ‘Nas var, dine aykırı, bunu bana yaptıramazsınız’ diyen Tayyip Erdoğan, 11 ayda 9 kez faiz artırıldı, hiç sesi çıkıyor mu? Hani faiz sonuç değil sebepti? Hani sen biliyordun? Hani faiz artırmazdın, hani sana bunu asla yaptıramazlardı? Öldürdün milleti, bitirdin milleti, yüzde 50’ye çıkardın faizi, şimdi oturmuş, hala daha bu milletten oy istiyorsun” ifadesini kullandı.

Bugün komşu kentimdeyim, kendi evimdeyim. Burada çok sevdiğim meslektaşlarım, komşularım vardı önce ve sonra CHP’nin neferleri, emekçileri oldu. Sonra bütün Denizli Özgür Özel’in kardeşi oldu, Özgür Özel onların evladı oldu. Ağabeyi oldu. Hepinizi çok seviyorum. Bugün burada önce birazcık Denizli’yi, Denizli’nin sorunlarını, sonra umudumuzu ve adaylarımızı konuşacağız. Haftaya bugün, Cumartesi seçimin son günüdür. Siyaseten seçim yasaklarının başlayacağı gün yaptığınız miting, söylediğiniz söz akşam haber olmaz. O yüzden siyasette en önemli, en ciddiye almanız gereken mitingi bir önceki Cumartesi günü yaparsanız. Bugün anketlere bakınca, sokağın sesini dinleyince, nasıl bir özlemin, hedeflerin, gelecek güzel günlerin habercilerini görünce bugünü iki yere ayırdım. Memleketim Manisa ve güzel insanların Denizli’sine ayırdım” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:

“2 BİN 700 TEKSTİL ATÖLYESİ KAPANDI”

Gürsu İpek Yolu Mahallesi Bir Spor Tesisi Daha Kazandı Gürsu İpek Yolu Mahallesi Bir Spor Tesisi Daha Kazandı

“Her geldiğimde kendisini anarım. Kazım Arslan abimiz. Sizden seçilip gelip Ankara’da Denizli sanayisinin, iş adamlarının, tekstilcilerin mücadelesini verirdi. Tekstil Türkiye açısından en önemli ihraç ürünlerinden bir tanesi. Ancak son 1 yılda, 2 bin 700 tekstil atölyesi kapandı. Tam 200 bin insan işsiz kaldı. Neden, sebebi çok basit. Vatandaş için dolar çok pahalı, dolar arttıkça iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Onun için dolar pahalı ama tekstilcinin dünyada rekabet edebilmesi için bu kur çok ucuz. Öyle olunca dışarıya teklif veriyorlar, işi alamıyorlar. İşi alamayınca bu sefer istihdam sorunu çıkıyor.” diyerek konuşmasına devam etti.

Editör: Erdal ŞAHAN