Gürsu Spor salonun'da gerçekleştirilen proje tanıtım lansmanına AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, önceki dönem Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan yardımcısı Recep Altepe, AK Parti Genel Başkanvekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Gürsulular, meclis üyeleri ve bir çok partili katıldı.

Büyük bir coşku eşliğinde kürsüye çıkan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, göreve geldikleri günden beri bambaşka bir Gürsu vizyonu ile çalıştıklarını ve ilçeye uzun yıllardır hayal edilen hizmetleri getirdiklerini söyledi.

Işık, yaptığı açıklamada, Gürsu Belediyesi'nin bugünkü başarılarını bu seviyeye getirmenin zor olsa da, Gürsu'nun çok daha fazlasını hak ettiğini belirtti.

“GÜRSU’DA ARTIK HİZMETİN BEREKET DÖNEMİ” 

Türkiye'de ilk olan ödüllü projeleri bir bir hayata geçirdiklerini vurgulayan Işık, "İki dönemdir büyük bir gurur ve heyecanla hizmet etmekten onur duyduğumuz Gürsu'da artık hizmetin bereket dönemi yaşanıyor" dedi.

“HİBE ŞAMPİYONU BELEDİYE”

Gürsu'nun artık enerjisini üreten bir belediye olduğunu ifade eden Işık, "Yaptığımız gelir getirici çalışmalar ve hibe destekli projeler ile hibe şampiyonu belediye olarak anılıyoruz. Turizm projelerimiz Avrupa'da turizm destinasyon yarışmalarında dereceye giriyor. Bizler Akıllı Turizm Fuarı'nda ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

“GENÇLERİN BELEDİYESİ GÜRSU”

Gürsu Belediyesi'nin artık gençlerin ve gençliğin belediyesi olduğunu kaydeden Mustafa Işık, "Gürsu Belediyesi, yazılımcılarını yetiştiren ve istihdam buluşmaları ile marka olan bir belediye" ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan, CHP)Genel Başkanı Özgür Özel’i Kabul Etti Recep Tayyip Erdoğan, CHP)Genel Başkanı Özgür Özel’i Kabul Etti

“HER DETAYIN DÜŞÜNÜLDÜĞÜ BİR MEYDAN”

İlk projelerinin yapımı hala devam eden Kent Meydanı projesi olduğunu söyleyen Işık, “Kent Meydanı projemizde artık sona geldik. Projemizin önündeki en büyük engel, PTT binası idi. Orada yıkımı gerçekleştirdik. Yeni PTT binasının yapımına hızla başladık. Yapımında da sona gelindi. 550 hisse kamulaştırma ve imar uygulamaları sayesinde çözüme kavuşturuldu. Belediye binamızın önündeki yaklaşık on dönümlük alanda otoparktan, yeşil alana, sosyal alanlardan dinlenme alanlarına kadar her detayın düşünüldüğü bir meydan yapacağız” dedi.

GÜRSULULARA ÇARŞI PARK PROJESİ 

Gürsuluların bu merkezde sosyalleşmeden, alışverişe akıllarına gelebilecek her şeyi karşılayabileceğini söyleyen Başkan Işık, “Hastane yolu üzerinde ilçemize renk katacak çarşı park ile vatandaşlarımızın dinlenme, sosyalleşme, alışveriş gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. İçinde eczane, ATM, benzin istasyonu, sosyal tesis gibi ihtiyaçları karşılayacak alanlar olacak. Hizmet kalitemizi arttırıyoruz. Mevcut belediye kademe binamızı yenileyerek modern ve ihtiyaca yönelik yeni bir bina daha inşa edeceğiz. Bizim dönemimizde 15 mahallemize 22 park yaptık. Toplam yeşil alan ölçümümüz 650 binmetrekare. Göreve geldiğimizde kişi başına düşen yeşil alan 3,6 metrekare idi. Şimdi ise 6,4 metrekare. Bu rakamları arttırıyoruz. Gelişen ve nüfusu artan Gürsu için revize edeceğimiz alanda bir şehir parkı yapacağız. Bu parkımızda 15 bin metrekarelik alan içinde spor ve sosyal alanlarla donatılmış birbirinden güzel yaşam alanları olacak” ifade etti.

“FARKLI MEDENİYETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPAN İLÇE GÜRSU ”

Konuşmasına devam eden Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Tarihi Taş Köprü sokağımızda yer alan yeni merkezimizde, yerel ürünlerle Türk mutfağını ve dünya mutfağını harmanlayarak, hizmet sektörüne nitelikli iş gücü kazandırıp, yerel turizmi canlandıracağız. Turizm konusunda birçok proje ürettik. Kırsal turizmi kalkındırdık. Katırlı Dağı eteklerinde bir turizm rotası oluşturduk. Bu projemizle, Gürsu merkezinde turizmi canlandırmayı hedefliyoruz. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan ilçemizde Tarihi Taş Köprü Sokak’ta Gürsu’muzun soyut ve somut turizm değerlerini geleceğe taşıyacağız. Gürsu doğa, spor ve lezzet rotası Gürsu’nun merkezinde dünyaya nam salan cağ kebabımız ve et kalitemizle başlayan turizm rotamız üç akstan oluşuyor. Türkiye’nin en özel ve ödüllü hayvan rehabilitasyon merkezi ve gemi seyir terası, doğa ile iç içe Gürsu Orman Parkı, ve Avrupa’da turizm destinasyonu yarışmasından ödüllü Ericek Adrenalin Park ile son buluyor. Turizm rotamız Gürsu’nun ekonomik ve sosyal yaşamına zenginlik katacak. Rotayı koordine edecek bir turizm profesyoneli ve koordinasyon merkezi ile ilçemizi kalkındıracağız” dedi.

“TAM BİR HİZMET ADAMI” 

Mustafa Işık’ın ardından konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, “Tam bir hizmet adamı, tam bir belediye başkanı. Biz belediye başkanlarımızı 5 yıl ne yaparsa yapsın deyip bırakmıyoruz, araştırıyoruz. Projelerine bakıyoruz. Mustafa çalışıyor, projeleri çok güzel. Çok memnunuz” diyerek Işık’ın projelerini takdir etti.Mustafa Isik Yeni Donem Projelerini Acikliyor 1677 Webp

Editör: Erdal ŞAHAN