Platin Dergisi tarafından, internet üzerinden yapılan halk oylamasıyla 2022 ve 2023’ün en iyi iş kitapları seçildi. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu'nun teşrifleriyle gerçekleşen ödül töreninde 12 ödül sahiplerini buldu.

İlki 2017'de verilen ve büyük ses getiren Platin İş Kitapları Ödülleri’nin açılışını yapan Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman;  “Ne mutlu ki cumhuriyetimizin 100. yılını, dergimizin ise 25’inci yılını kutluyoruz bu yıl. Bizlere olan güveninizin ve yüklediğiniz sorumluluğun doğal bir getirisi olarak emeklerin ve başarıların karşılıksız kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Üçüncü kez düzenlediğimiz Platin İş Kitapları Ödülleri ile Türkiye Yüzyılı’na ışık tutan yayınevlerimizin ve yazarlarımızın başarılarını taçlandırmayı amaçlıyoruz. Dünyanın ekonomik ve siyasi anlamda zor zamanlar geçirdiği bu dönemde barışın ne kadar önemli olduğunu hatta her şeyden önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Barışın inşa edildiği temellerden biri de elbette ki kültürel gelişim. Bu doğrultuda düzenlediğimiz bu ödül töreni ile iş kitapları yayıncılığının yanı sıra kültürel gelişimin önemine de dikkat çekiyoruz. Araştırmaların, bilimsel çalışmaların, paylaşılan tecrübelerin kıymetinin farkındayız. Buradan hareketle hayata geçirdiğimiz Platin İş Kitapları Ödülleri için yayın kurulumuzla birlikte 10 farklı kategori belirledik. İnternet üzerinden yaptığımız oylamada 200 bine yakın oy kullanıldı.” dedi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu da yaptığı konuşmada "Bu yıl ülkemizdeki bütün etkinlikler için özel bir yıl. Cumhuriyetimizin 100. Yılı vurgusuyla çalışmalarımızı yürüttük. Sene sonuna kadar aynı motivasyonla devam edeceğiz. Türkiye, geçtiğimiz yüzyılda dünyadaki ilk 20 ekonomi arasına girdi, dünyada önemli bir bölgesel merkez haline geldi, önemli bir ihracatçı ülke haline geldi. Önümüzdeki yüzyıla da Sayın Cumhurbaşkanımız’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’na giriyor. Önümüzdeki yüzyıl için hedeflerinin olduğunu, dünyanın ilk 10 ekonomisinden birisi olmak istediklerini vurguladı. 

Buna ulaşırken Türkiye'nin bu bölgesel merkez olma rolünü daha öteye taşıyarak Türkiye'yi küresel bir ekonomik güç merkezi yapmak için kararlıyız. Türkiye Yüzyılı'nı yatırım yüzyılına dönüştürmek için kararlıyız. Bu büyüme, tabi ki sürdürülebilir olacak, yeşil olacak, karbonsuz olacak. Bu ilkelere bağlılığımızı sürdüreceğiz. Bunları gerçekleştirirken en büyük rol özel sektörümüze düşüyor, iş dünyamıza düşüyor, girişimcilerimize düşüyor.”

Platin İş Kitapları Ödülleri'ni iş dünyasına referans olma, ilham verme ve girişimcilere bir ufuk verme adına her zaman kıymetli bulduğunun altını çizdi. Dağlıoğlu "Daha önceki yıllardaki ödül törenlerinde de bunu sıklıkla atıfta bulunduk.”  ifadelerini kullandı.

T.C. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat yaptığı konuşmada “Türk basınında önemli bir yeri olan ve yayın hayatını 25 yıldır sürdüren Platin Dergisi'nin başarılı çalışmalarını yakından takip ediyoruz. TürkMedya ailesindeki Platin Dergisi'nin çıkarılmasında ve diğer yayın organlarının başarıyla yayın hayatını sürdürmesinde büyük bir emeği olan yöneticilerine ve başta TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Murat Çiçek'i yürekten tebrik ediyorum.” dedi. 

Türkiye'deki iş dünyasının 24 Ocak kararları ile serbestleşme ve dışa açılmaya başladığının altını çizen Bakan Prof. Dr. Ömer Bolat, "24 Ocak 1980 kararları Türkiye ekonomisinin serbestleşme dışa açılma sürecinin başladığı tarihtir. Ondan sonra artık sadece siyaset ve spor haberleriyle ve dış politika haberleriyle bezenen medyamızda ekonomi haberleri, iş dünyası haberleri güçlü bir şekilde yer almaya başladı. En çok takip edilen haberler arasında yer aldı. 7'den 70'e bütün insanımızın kadın, erkek, yaşlı, genç demeden iş dünyası haberlerini, ekonomi haberlerini çok yakından takip ettiğini hepimiz biliyoruz. Zaten kendimiz de bunu yaşıyoruz." açıklamasında bulundu.

Ödül sahiplerine ödüllerinin takdim edilmesiyle devam eden gece, 24 TV'den canlı yayınlanırken ödül sahipleriyle birlikte çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

PLATİN İŞ KİTAPLARI 2023 KAZANANLARI;

Vodafone'dan özel numara kampanyası Vodafone'dan özel numara kampanyası

 

*YILIN İLHAM VEREN İŞ KİTABI 

BİREYİN MÜKEMMELE YOLCULUĞU / ERTUNÇ TÜMEN

*YILIN EN İYİ ÇEVİRİ REFERANS KİTABI

KAPİTAL VE İDEOLOJİ / YAZAR: THOMAS PIKETTY - ÇEVİRMEN: HANDE KOÇAK

*YILIN EN İYİ FİNANS VE EKONOMİ KİTABI

 

KRİPTO VARLIKLAR MUHASEBESİ / FATMA ÖZKUL

*YILIN EN İYİ GİRİŞİMCİLİK KİTABI

100 MİLYONLUK ARABA - OSMAN YAŞAR - BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ / MURAT ŞAHİN

*YILIN EN İYİ İNSAN KAYNAKLARI VE KARİYER KİTABI

İK ETKİSİ / BAHATTİN AYDIN

*YILIN EN İYİ OTOBİYOGRAFİ VE BİYOGRAFİ KİTABI

HAYALİN GERÇEĞE YOLCULUĞU / MİTHAT SAMSAMA

*YILIN EN İYİ LİDERLİK VE YÖNETİM KİTABI

BANA İYİ BİR FİNANSÇI BULUN / S. CAN KARAŞIKLI

*YILIN EN İYİ SATIŞ VE PAZARLAMA KİTABI

NEDEN TÜKETİYORUZ? / CENK KOÇAŞ 

*YILIN EN İYİ İŞ KİTABI

AKLIMIZDA BULUNSUN / BÜLENT ECZACIBAŞI 

*YILIN YAYINEVİ

ELMA YAYINEVİ

 

*VAKIFBANK ÖZEL ÖDÜLÜ

 

ATLAMA TAŞLARI / MUHARREM KARSLI

*PLATİN ÖZEL ÖDÜLÜ

GÜVEN EN DEĞERLİ SERVET / ASIM KİBAR 

 

Editör: Erdal ŞAHAN