Tarım ve hayvancılık sektörünün bölgedeki en büyük buluşması olan ve 314 markanın katıldığı fuarda; Proyem standı, katılımcıların ve Proyem bayilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Matlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, fuar kapsamında bayilerle de bir araya geldi. Fuarda Proyem’in sponsoru olduğu Oğlak Teşvik ve Güzellik Yarışması'nda birinci olan hayvan sahibine Proyem markalı 10 çuval yem hediye edildi.

Fuarın açılış törenine Diyarbakır ve çevresindeki il ve ilçelerin valiliklerinden, belediyelerinden, ticaret ve sanayi odalarından ve sivil toplum örgütlerinden yetkililer katılım sağladı. Törende konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, tarımın Mezopotamya’da başladığını anımsatarak, “Bize düşen tarımın coğrafyasını, tarımın gastronomisini, tarımın turizmini geliştirmek. O günden bize kalan bu değeri gelecek nesillere aktarmak en önemli görevlerimizden biri olmalı” diye konuştu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun ise fuarın kentte hayvancılık ve tarımının gelişimine katkı sunacağını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Halkımızın gelişen teknikten yaralanıp topraktan daha iyi verim alabilmesi için bu tür fuarların çoğalması gerekiyor. Üzerimize ne düşüyorsa biz yapmaya hazırız.” dedi.

Fuar ile ilgili değerlendirme yapan Proyem Satış Koordinatörü Muhammed Said Ünal: “Bulunduğumuz coğrafya, tarım ve hayvancılık için çok önemli olan ve aynı zamanda dinamiklerine hâkim olduğumuz ve uzun yıllardır saha ekiplerimizle bilinçli hayvancılığın gelişmesi noktasında çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürdüğümüz bir bölge. Türkiye’nin en büyük yem üretim tesisi olan Proyem Diyarbakır fabrikamız için iş birliği ve satış potansiyeli taşıyan bu fuarın, bölgeye de katkısı olacağına inanıyorum.” dedi.

Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Bilimsel Danışma Kurulu’nu kurdu Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Bilimsel Danışma Kurulu’nu kurdu

MATLI

Matlı Şirketler Grubu; 9 sektörde 27 şirketi, 11 markası, 10 binden fazla tedarikçisi, 5 bini aşkın çalışanı ve 81 ilde 1000’e yakın bayisiyle ülkemizin 7 bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Matlı; Proyem, Keskinoğlu, Yörsan ve Burdan markalarıyla yem ve gıda perakendeciliği sektöründe büyümeye devam ediyor. Besi ve süt çiftlikleriyle de Türkiye’nin protein ihtiyacının karşılanması yönündeki girişimci ve sektörü geliştirici faaliyetlerini sürdürüyor.

Türkiye’nin lider yem üreticisi, en büyük yumurta üreticisi, beş büyük süt üreticisinden biri ve en büyük tam entegre tavukçuluk tesislerinin sahibi olan Matlı; topraktan sofralara uzanan tüm süreci titizlikle yönetiyor.

Üretilen yemlerin bitkisel olması, ham madde tedarikinden başlayarak bilinçli hayvancılık uygulamalarıyla tüm tedarik zincirinin Matlı tarafından yönetiliyor olması, ürünlerin kalite ve lezzet farkını kaynağında oluşturuyor. Aynı zamanda 50.000 büyükbaş kapasiteli Bandırma Besi Çiftliği ve 1.800 büyükbaş kapasiteli Ömer Matlı Süt Çiftliği’nde sürdürülen araştırma çalışmaları sayesinde %20 verimlilik artışı sağlayacak yeni besleme modelleri keşfediliyor.

Matlı, bu faaliyetlerine ek olarak zeytinyağı, Ar-Ge, hayvancılık, lojistik, depolama, meyvecilik, sanayi yatırımları ve akaryakıt gibi çok çeşitli alanlarda da faaliyet gösteriyor.

Editör: Erdal ŞAHAN