Kestel'i adeta karış karış gezenBaşkan Adayı Erol, "Kestel için yapacağımız projeleri halkımızla istişare ederek tasarladık. 35 mahalle muhtarımızla, STK’larımızla, hemşeri derneklerimizle, esnafımızla, sanayicimizle, işçimizle, çiftçimizle, gençlerimizle, hanım kardeşlerimizle, öğrencilerimizle velhasıl Kestel'i Kestel yapan bütün vatandaşlarla konuştuk" ifadelerini kullandı.

"BEN BU TOPRAKLARDA DOĞDUM"

Bu topraklarda, Kestel'de doğdugunu belirten Fatih Erol, "Derdimiz ortak, hayallerimiz ortak. Soruna da çözüme de ortağız. Şimdi, yine hep birlikte yepyeni bir döneme giriyoruz. Daha güzel, daha güçlü, daha konforlu bir Kestel hayalimiz için “Başlasın Kestel’de Türkiye Yüzyılı” diyor ve hızla projelerimize geçiyoruz" dedi.

"Kestel olarak bu dönüşüme katkı sağlayacağız"

Sürdürülebilir bir yaşam ve kentsel dönüşümün insan hayatında önemine vurgu yapan Başkan Erol, "Bursa Büyükşehir Belediyemizin proje tanıtım toplantısında, Bursa’mızda toplam 100 bin konut ve 16 bin sosyal konut müjdesini hep birlikte dinledik. Bu projenin içinde Kestel de var. Bizler de Kestel olarak bu dönüşüme önemli katkılar sağlayacağız. İnsanımızın hayatını merkeze alan, sürdürülebilir bir Kestel dönüşümü için 1 Nisan itibariyle startı veriyoruz. Bu süreçte, dirençli şehir uygulamalarımız kapsamında iki yönlü bir uygulamayı hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu."

Yerinde Dönüşüm olarak nitelendirdikleri rızaya dayalı sürecin startını vereceklerinisözlerine ekleyen Erol, "100 konut ile hemen başlıyoruz. Bu çalışmayı, belediye imkanlarımızla hızla gerçekleştireceğiz. Ve devamını da hemşerilerimizle sağlanan diyalog süreciyle ilerleteceğiz. 500 rezerv konut çalışmamız ise ikinci yöntemimiz olacak. Bu konutlarda, fiziki şartların el vermediği alanlarda bulunan mülk sahiplerimizi, dönüşüm süreci tamamlanana kadar misafir edeceğiz. Böylelikle, mutabakat sağladığımız alanlarımızda hızlı bir hareket kabiliyeti kazanmış olacağız" dedi.

Çalışmaların bunlarla sınırlı kalmayacağını belirten Erol, ifadelerine şöyle devam etti:

"Belirlenecek ihtiyaç̧ dahilinde, sosyal konut projelerinin oluşturulması konusunda TOKİ ile güçlü bir iş birliği ortaya koyacağız"

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, Belediyenin Borcunu Açıkladı: 104.708.634,83 Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, Belediyenin Borcunu Açıkladı: 104.708.634,83

"Afet tedbir ağı projesi"

Asrın depreminden sonra Türkiye'nin deprem gerçeğine vurgu yapan Erol, "MATİM isminde, açılımı Mahalle Afet Timleri olan bir projemiz var. 1 Nisan itibarıyla, hayat bulacak bu proje ile Kestel’imizde yaşayan her bireyimiz, olası afetler karşısında hazır hale getirilecek. AFAD ve Kızılay gibi kurumlarla ortak gerçekleştireceğimiz çalışmalar, her bireyimizi, afet öncesinde, afet anında ve sonrasında mücadele ve müdahale ekiplerimizin bir parçası haline dönüştürecek. Böylelikle, ilk yardımdan arama kurtarmaya, toplanma noktalarından yaşam noktalarına kadar mahalle bazlı bir afet tedbir ağı ve organizasyon şeması kurmuş olacağız" ifadelerine dikkat çekti.

"Ulaşım ve altyapı sorununu çözeceğiz"

Bursa'da ulaşım ve altyapıda problem olduğunu ve çözümü birlikte getireceklerinden söz eden Başkan Adayı Erol, "Büyükşehir Belediyemizle yapacağımız ortak çalışma ile Şehirlerarası Doğu Otobüs Terminalimiz gerçek olacak. Böylelikle, bölgedeki ulaşım altyapısını güçlendirecek, vatandaşlarımızın seyahatlerini daha kolay ve konforlu hale getirmelerini sağlayacağız" açıklamalarında bulundu.

Ulaşım sorunu için çözüm projelerini aktarmaya devam eden Erol, ifadelerine şöyle devam etti:

"İlçemizin, parklanma ihtiyacını karşılayacak açık-kapalı otopark çözümleri üreteceğiz. Ana şarterlerden metroya kadar bisiklet ve yürüyüş yolu oluşturacak ve metro durağı çevresinde bisiklet parkı kuracağız. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte, otobüs sefer sayılarını yoğunluk düzeyine göre yeniden planlayacak ve yeni güzergahlar üzerinde çalışacağız. Büyükşehir Belediyemiz ile Eski İnegöl Yolu’nu yeniden düzenleyeceğiz"

"DSİ ve BUSKİ ile ortak çalışma"

DSİ ve BUSKİ ile ortak çalışmalarda bulunacaklarını belirten Erol, "DSİ ile güçlü bir çalışma ortaya koyacağız. Kayacık, Gölbasi, Aksu, Orhaniye ve Nüzhetiye mahallelerinde bulunan derelerde, yeni ıslah çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Yine DSİ tarafından gerçekleştirilecek ve su kapasitesini önemli ölçüde artıracak olan Gölbasi Barajı’nın yükseltilmesi çalışmalarının takipçisi olacağız. BUSKİ iş birliği ile Yağmurlu, Lütfiye, Nüzhetiye, Orhaniye, Babasultan, Burhaniye, Çataltepe, Alaçam ve DerekızıkMahallelerinde, sulama göletleri inşa edeceğiz" dedi.

Kültürel ve sosyal belediyecilik anlayışına devam edeceklerini aktaran Erol, "Şüphesiz ki, her hizmetimiz, insanımız için, ama, bu başlıkta ürettiğimiz çalışmalar beni başka etkiliyor. Çünkü, içinde birebir yaşam var. Çocukların eğitim hayatına etki edecek 'Ders Kafe' projesi, Gençlerin kişisel gelişimine destek sağlayacak 'Gençlik Merkezi' projesi, Bilim, matematik, sanat, müzik gibi önemli konuları çocuklara aşılayacak 'Bilim ve Sanat Merkezi' projesi, Özel ve engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak 'Engelsiz Yaşam Merkezi' projesini hayata geçireceğiz" açıklamasını yaptı.

Projeleri hayata geçirirken temelinde insan olduğunu ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olacaklarını belirten Erol, "İhtiyaç sahibi ailelerimize ekmeklerini ücretsiz olarak vereceğiz. Hatta, ulaşmakta zorluk çeken ailelerimize ekmeği evlerine kadar ulaştıracağız. Her zaman ilçemizin gelişimine ve istihdamına yönelik çalışmaların destekçisi olacağız" dedi.

Kestel Belediye Başkan Adayı Ferhat Erol sadece Kestel ve Kestellilere özel olan projeyi şöyle açıkladı:

"'KESTELİZ Kart' sadece Kestel’e ve Kestelli’ye özel bir ulaşım kartı olacak. Sahip olmak için tek şart, Kestel’de ikamet ediyor olmak. İlçemizin tüm sosyal yaşamını, işte bu kartın içinde bulacaksınız. İndirim ve avantajlarla dolu olacak bu kart, bize ortak bir yaşam ve özel ayrıcalıklar sunacak. Kestelli olmanın avantajını hissettireceğimiz bu kartla, birçok hizmeti ücretsiz ya da indirimli olarak sunacağız."

Bursa içinde Bursa olacak

Kestel tanıtım toplantısında söz alan AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, "Kestel'deki projeleri çok beğendim. İçim ferahladı. Kestel'de bu projeler hayata geçerse Kestel, Bursa içinde Bursa olacak. Gerçekten güzel projeler var. İçinde çok değerli projeler bulunmakta. Biz de değerli kardeşimizin yanında olacağız. Cumhur İttifakı burada. Biz Ferhat'ın yanında, arkasında durarak, gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Erdal ŞAHAN