Başkan Çermi’den teşekkür;

Başarılı ve coşkulu bir genel kurul sonucunda başkanlık koltuğuna oturan Murat Çermi, genel kurula ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öncelikle ve özellikle genel kurula teşrif eden vakıf  üyelerine, siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına, kamu kurumlarının yöneticilerine, iş ve meslek erbabına, muhtarlara, öğretmenlere, öğrencilere ve genel kurulda görev alan divan kuruluna ayrı ayrı  teşekkür eden başkan Çermi, ayrıca vakfın kuruluşunda görev ve sorumluluk üstlenen, maddi ve manevi yardım ve destekleriyle vakfın bugünlere gelmesine vesile olan herkese şükran borçlu olduğunu ifade ederek, ahirete intikal etmiş olanlara Allah’tan rahmet, yaşayanlara  sağlık, mutluluk ve esenlik dolu bir yaşam dileğini ifade etti.

      Başkan Şahin Akın ve yönetimi başarılı bir grafik çizdi

      Görevi devir aldığı 2021 yılından bugüne kadar, başarılı bir grafik çizen mevcut başkan Şahin Akın ve vakıf yönetim kurulu, her yıl bir önceki yıla göre daha başarılı hizmetlere imza atarak, Bursa kamuoyunda eğitime yönelik çalışmaları ile kendisinden söz ettirdi diyen başkan Çermi, 5. Olağan genel kurulda vakıf üyelerinin tensip ve teveccühleri ile yönetim görev ve sorumluluğunu üstlenen yeni yönetimin,  bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, genel ve  evrensel ahlaki ilke ve değerlere bağlı, temel  insan hak ve hürriyetlerine saygılı, ülkesini seven, özgüven sahibi bireylerin yetişmesi için her türlü katkı ve desteği sunmaya devam edecegini söyledi.

BUTGEM ve BUÜ TBMYO İşbirliği ile Yaz Okulu Programı Başlatıldı BUTGEM ve BUÜ TBMYO İşbirliği ile Yaz Okulu Programı Başlatıldı

Vakfın Hizmetleri Saymakla Bitmez:

      

      Bursa Muş Eğitim ve Hizmet Vakfının çalışmaları hakkında bilgi veren başkan Çermi, şunları söyledi. Vakfımız sadece üniversite öğrencilerine burs vermekle yetinmiyor, her dönemde ilköğretim öğrencilerine okul çantası, beslenme, kırtasiye ve giyim yardımlarında bulunmakla birlikte, liseye geçiş (LGS)sınavlarına hazırlanan öğrencilere de  destek kitapları sağladıklarını, eğitim kuruluşlarından destek alarak deneme sınavları yaptırdıklarını ifade eden Çermi, sonraki aşamalarda üniversiteye hazırlık dönemlerinde (TYT-AYT)üniversite hazırlık destek kitapları ile hazırlık süreçlerini de güçlendirdiklerini söyledi.

      Eğitim Desteğinden Sadece Muşlu Öğrencilerin değil tüm öğrencilerin yararlanıyor olması ayrıca önemli bir detay olarak bahsedildi.

      Üniversite öğrencilerine yönelik eğitim destekleri hakkında da bilgi veren Başkan Murat Çermi, bu konuda şunları söyledi. Sosyal medya kanallarında ve web sitelerinde yapılan duyurular sonucu, Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerin burs başvuruları alınır. Başvuru değerlendirmeleri yapılırken, sadece Bursa ile yetinmek söz konusu degildir. Türkiye’nin her ilinden müracaat kabul edilir ve hak edenlere eğitim bursu verilir. Vakfimızdan eğitim bursu almaya hak kazanan öğrenciler ile, her yıl ramazan ayında iftar buluşması gerçekleştirdiklerini ifade eden  Çermi, kış aylarında Uludağ gezileri, yaz aylarında halı saha maçları, piknikler, müze gezileri düzenleyerek, öğrenci-vakıf dayanışmasını başarılı bir şekilde yürüttüklerini ve üniversite son sınıf öğrencilerine de (KPSS) destek kitapları temin ederek, desteklerini sürdürdüklerini söyledi.

      Önümüzdeki Yıllarda Burs Miktarı ve Bursiyer Sayısı Artacak;

      

      2023- 2024 eğitim ve öğretim sezonunda 172 öğrenciye Kasım- Haziran aylarını kapsayacak şekilde sekiz ay boyunca, her ay 500 TL. Eğitim bursu aktarıldığını ifade eden başkan, önümüzdeki yıllarda hem eğitim burs miktarını arttıracaklarını, hem de Muşlu iş insanlarının desteğiyle bursiyer sayısında da  artışa gideceklerini taahhüt etti. Öğrenciler ile bugüne kadar oluşturulmuş dayanışmanın artarak devam edeceğini belirten başkan Murat Çermi uzun yıllar bursa Muşlu’ları adına  kurulan ve hemşehri dayanışmasını amaçlayan sivil toplum kuruluşlarında görev alarak, edindiği sivil toplum tecrübesiyle, güzel hizmetlerde bulunacağını, bu doğrultudaki kamuoyu beklentisini boşa çıkarmamak için çalışacağını söyledi.

Editör: Erdal ŞAHAN