Dernek bu hafta sonu Bursa'da yaşayan Konyalıların katılımıyla Çanakkale Gezisi düzenledi.
  Bu geziyi düzenlemekte ki amacın insanların kendi tarihleriyle buluşturmak, ecdadımızın din, vatan ve bayrak uğruna verdiği mücadeleyi yerinde görmelerini sağlamaktı. İslam ahlakının bir şehrin imarın da ne kadar önemli olduğunu müşahede etmekti. Çanakkale'de birlik ve beraberliğin, inancın kazandığı zaferiydi. 
 Katılımın oldukça yüksek olduğu gezi ile ilgili düşüncelerini AsMedya42 den Atilla Byati  ye anlatan Dernek Başkanı Musa Bozkurt    'Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin yaşandığı yerdir Çanakkale. Zor şartlar altında binlerce şehit verilerek kazanılmış mukaddes bir zaferin yaşandığı yer olarak tarihteki yerini almıştır. Bursa konyalılar derneği Burkonder  olarak her zaman milli manevi değerlerimize sahip çıkmayı ilke  edindik. Bu değerlerimizden biri olan Çanakkale Şehitlerimizi daha önce ziyaret edemeyen veya yeniden ziyaret etmek isteyen hemşerilerimize bu hizmeti sunmayı borç bildik ve gerçekleştirdik.' dedi.
    Geziye iştirak eden 200 Bursa konyalı; etkinlikten dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, dernek  yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler. ve bu gibi etkinliklerin son olmaması temennisinde bulundular. Ayrıca Bursa'da hayatın koşuşturmasından  birbirini göremeyen  hemşerilerimizle bu tür etkinliklerle bir araya gelmiş oluryor ve birbirimizi daha iyi tanımaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.

Editör: Erdal ŞAHAN