Türk Kızılay işbirliği ile 5 Haziran‘da başlayan kampanya 16 Haziran’a kadar devam edecek. Kampanya sırasında kök hücre numuneleri saat 10:30 ile 18:30 arasında verilebilecek. Kök hücre normal kan bağışından farklı olarak 18-50 yaş arasındaki herkes tarafından yapılabiliyor.

Orhangazi‘de 17 yaşındaki lösemi hastası Arda için Türk Kızılay işbirliği ile başlatılan kök hücre bağış kampanyası yoğun katılımla devam ediyor. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Bağış kampanyası 16 Haziran saat 18:30’a kadar sürecek. Kök hücre bağışı kampanyası İznik, Yenişehir, İnegöl ve Yalova’da da düzenlendi. Kök hücre bağış numunesi Kan bağışı yapabilme şartlarının aksine 18-50 yaş arasındaki herkes tarafından verilebiliyor. 17 yaşındaki İznik’te Arda’nın tedavisi Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştiriliyor.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bütün hemşehrilerimi 16 Haziran saat 18:30’a kadar devam edecek olan kök hücre numunesi bağış kampanyasına katılmaya davet ediyorum, diyerek sözlerine “ hem kültürümüzde, hem de dinimizde yardımseverlikten övgüyle söz edilmiştir. Öyle ki, ihtiyacı olan birisine bir bardak su vermek cennete gidebilmekle eş tutulmuştur. Bizler böyle bir milletin, böyle bir dinin mensupları olarak elbetteki Arda için tek vücut olacağız. “Cümleleriyle devam etti. Başkan Aydın açıklamasına “ Uludağ Üniversitesinde tedavisi devam eden Lösemi hastası 17 yaşındaki İznikli Arda kardeşimize acil şifa diliyor,  bütün hemşehrilerimi kök hücre numune bağışı yapmaya davet ediyorum.“ İfadeleriyle son verdi.

Editör: Erdal ŞAHAN