Etkinlik Kültür ve Gençlik Merkezinde 10 Haziran Cumartesi günü saat 19:30’da yapıldı.  Ana teması, etkili iletişim, şeklinde belirlenen buluşmanın konukları Türkiye’nin kendi alanlarında tanınmış Radyo ve Televizyoncuları oldu. Programa Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Ak Parti İlçe Başkanı Gökhan Ulusu, Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Nurullah Yıldız,  Belediye Başkan Yardımcıları İlhan Kılıç ve İbrahim Korkmaz, Gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Orhangazi Belediyesi kültürel çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor. Orhangazi Belediyesi bu çerçevede Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde bir program düzenledi. Yeni Nesil Dijital Medya Buluşması başlığı altında düzenlenen etkinlikte etkili iletişim ana tema oldu. Etkinlikte Jest ve Mimikler karşımızdakilere neler anlatır, Türkçe neden yazıldığı gibi okunmaz, Topluluk önünde konuşurken neden heyecanlanıyoruz? Ana başlıkları ve iletişimle ilgili başka birçok konu daha ele alındı. Organizasyona Ünlü ve alanında uzman TV/radyo mensupları TGRT Haber Spikeri Mehmet Aydın, Turkuaz Radyo Programcısı Hop Dedik Ayhan ve Radyo D Programcısı Hilal Özgani konuk oldu.  Etkinlik gençlerle interaktif söyleşi/soru cevap şeklinde sürdürüldü. Etkinliğe Özellikle gençler büyük ilgi gösterdi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İletişim, dolayısıyla da medya günümüzün İnsanların, kurumların ya da toplumların birbirleriyle ilişki kurabilme bağlamında en önemli araçlarından birisidir, diyerek sözlerine “ Büyükşehir Belediyemizle işbirliği içerisinde, Yeni Nesil Dijital Medya, Ana temalı bir etkinlik düzenledik. Yeni nesil medya, yeni nesillerimiz, yani gençlerimiz tarafından büyük ilgiyle karşılanıp, açıkçası müthiş beceri ile kullanılmaktadır. Bunu da organize ettiğimiz programa gösterdikleri ilgiden rahatlıkla anlayabiliyoruz.“ Cümleleriyle sürdürdü. Başkan Aydın açıklamasına “ etkinlikten ötürü başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş Beyefendi olmak üzere emeği geçen çalışma arkadaşlarına, organizasyonun Orhangazi ayağı için mesai arkadaşlarıma ve katılımlarından ötürü bütün hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.“ İfadeleriyle son verdi.

Editör: Erdal ŞAHAN