Yoğun ilgi gösterilen yarışmaya çok sayıda Yamaç paraşütü pilotu katıldı. İlk gün organizasyonuna Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları İlhan Kılıç ve İbrahim Korkmaz, İlçe Protokol Mensupları ve çok sayıda Orhangazili iştirak etti.

Gökyüzü Onuncu kez Yamaç Paraşütleri ile Şenlendi

Orhangazi Belediyesi Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Gökyüzü Hava Sporları Kulübü ile ortaklaşa Bursa Kupası Yamaç Paraşütü Mesafe yarışmasını organize etti. Bu yıl organizasyonun 10’su yapıldı. Yamaç Paraşütü Yarışması Orhangazi Gülle Dağında gerçekleştirildi. Cumartesi günü başlayan müsabakalar, Pazar günü tertip komitesinin hazırladığı uçuş rotalarında tamamlandı.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden çok sayıda yamaç paraşütü pilotunun katıldığı yarışma, gökyüzünde renkli görüntülere sahne oldu. Yapılan yamaç paraşütü yarışmasına paraşüt tutkunları yoğun ilgi gösterdi. Sporcular Orhangazi Gürle Dağında 1100 metre yükseklikten uçarak havada belirlenen noktalara ulaşıp, zorlu rotayı tamamladı. Yamaç paraşütü yarışması gelecek yıllarda da düzenli olarak yapılacak.

Editör: Erdal ŞAHAN