Bu Ünlü Opera Sanatçısının toplamdaki 6. Uluslararası Yarışma Birinciliği olurken, Ünlü Opera Sanatçısı Sedat Can Öztoprak, 6 tane Dünya Birinciliği Ödüllerine, yine aynı yarışmada Mükemmel İnterpratasyon Özel Ödülüne de layık görülerek eklemiş oldu.

6. Dünya Birinciliğiyle Cumhuriyetimizin 100.yılında Türk Opera Tarihine bir kez daha muhteşem bir şekilde damga vuran Dünyaca Ünlü Opera Sanatçısı Tenor Sedat Can Öztoprak, Böylelikle Türkiye'nin en önemli ödülleri arasında gösterilen ve her yıl sadece sınırlı sayıda kişiye verilen RC Menajerlik 2023 Başarı Ödülleri'nde de kendi sektöründe ödüle layık görülen tek isim olarak, çok değerli isimlerin oylamaları sonucu "Cumhuriyetin Yüzüncü Yılına Damga Vuran En Başarılı Opera Sanatçısı" ödülüne de layık görüldü. Ayrıca Uluslararası Arenada layık görülmüş olduğu "Türkiye'yi En İyi Temsil Eden Sanatçı" ödülüne ilave olarak, ünlü Opera Sanatçısı, yine bu yıl Türkiye'nin en önemli bütün ödül organizasyonları tarafından, Türkiye'nin en değerli jüri üyelerinin oylamaları sonucu defalarca kez 'Yılın En İyi Opera Sanatçısı' ödüllerine, 'Yılın En Başarılı Opera Sanatçısı Ödüllerine', 'Yılın Uluslararası Başarı Gösteren En Başarılı Opera Sanatçısı' ödüllerine, 'Uluslararası En Başarılı Opera Sanatçısı' Ödüllerine, 'Yılın Star Opera Sanatçısı' ödüllerine, 'Cumhuriyetin 100. Yılına Damga Vuran En Başarılı Opera Sanatçısı' ödüllerine, hem yurtiçinde hem de yurtdışında defalarca kez layık görülerek Cumhuriyetin Yüzüncü Yılına unutulmaz bir şekilde damga vurdu.

Ayrıca geçtiğimiz haftalarda İspanya'da unutulmaz bir konser veren, İspanya seyircisinin ayakta alkışladığı ünlü Opera Sanatçısı yine ilerleyen haftalarda Madrid'de ve Sevilla'da yeni Resital Konserler vermeye ve yine İspanya'da Don Giovanni Operasında başrol Temsiller yapmaya da hazırlanıyor. Ünlü Tenor Sedat Can Öztoprak, bu yıl elde ettiği 6. Dünya Birinciliğiyle ilgili duygu ve düşüncelerini ise şu şekilde dile getiriyor.

" 6. Dünya Birinciliğimi elde etmek Cumhuriyetimizin 100.Yılında, bir Türk Opera Sanatçısı için kesinlikle gururların en büyüğüdür. Ayrıca yine Cumhuriyet'imizin 100.Yılında canım ülkem Türkiye'mde de, Türkiye'nin en önemli ödüllerine oylama sonucu defalarca kez hepsinde de benim layık görülmüş olmam, Cumhuriyetimizin 100.Yılında bir Türk Opera Sanatçısı için kesinlikle yine gururların en büyüğüdür. Bu yıl elde etmiş olduğum sayısız Uluslararası ve Ulusal üstün başarılarıma ve yine bu yıl elde etmiş olduğum sayısız Uluslararası ve Ulusal ödüllerime, rütbeme bu yıl 'Cumhuriyetin Yüzüncü Yılına Damga Vuran En Başarılı Opera Sanatçısı', 'Yılın En İyi Opera Sanatçısı', 'Yılın En Başarılı Opera Sanatçısı', 'Yılın Star Opera Sanatçısı', 'Yılın Uluslararası Başarı Gösteren En Başarılı Opera Sanatçısı' ödüllerimi de eklemiş olmak, bütün bu çok çok önemli ödüllerin hepsinde de defalarca kez layık görülmüş olmam, Cumhuriyetimizin 100.Yılında bir Türk Opera Sanatçısı için kesinlikle yine gururların en büyüğüdür. Beni her defasında zirvede layık gören Türkiye'nin en değerli tüm jüri üyelerine tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Cumhuriyet'imizin 100. yılında, bu yıl elde etmiş olduğum sayısız Uluslararası ve Ulusal üstün başarılarımın böylesine çok çok önemli ve anlamlı Uluslararası ve Ulusal ödüllerle defalarca kez taçlanmış olması, bir Türk Opera Sanatçısı için kesinlikle eşsiz bir gurur. Gerek yurtdışında gerekse de canım ülkem Türkiye'mde böylesine hak ettiğim değeri görmemin verdiği gururun tarifi yok kesinlikle. Bir Opera Sanatçısı olarak, Bu kadar fazla sayıda Uluslararası ve Ulusal Ödüle layık görülmem Türk Opera Tarihinde bir ilk olmakla beraber, Dünya Opera Tarihinde de çok nadir görülmüş bir durum olması, belki de Dünya Opera Tarihinde de bir ilk olması, beni o kadar gururlandırıyor ki bu gururun tarifi yok kesinlikle. Ve bütün bu muhteşem başarıları henüz 32 yaşıma kadar elde etmiş olmam da beni ayrıca çok gururlandırıyor.

Cumhuriyet'imizin 100.Yılında elde etmiş olduğum bütün bu sayısız muhteşem başarılarımı üzerimde emeği olan herkese, başta çok değerli canım babam ve şan hocam dünyaca ünlü Opera Sanatçısı Bariton Sedat Öztoprak'a, çok sevgili annem Soprano Efsun Öztoprak'a, çok değerli şan hocam bariton David Wakeham'a, çok değerli Türk Halkına, Canım Ülkem Türkiye'me, ve yıllar önce bayraklarını daha da ileriye taşıma gayesiyle bu mesleğe başlamış olduğum çok değerli soprano Leyla Gencer'e ve çok değerli bariton Sedat Öztoprak'a ithaf etmek istiyorum. Canım Ülkem Türkiye'mi ve bayrağımızı ULUSLARARASI ARENADA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİĞİM daha nice nice muhteşem başarılara."

Şeklinde duygularını dile getirdi.

Editör: Erdal ŞAHAN