Güçlü kalemini hayattan duygular ile birleştiren ve bizleri şiirleri ile tesirinde kalacağımız bir yolculuğa çıkaran Şoreşger Karakol için günümüz edebiyatına yön veren ve adını koyamadığımız duyguları açığa çıkartan bir kalem diyebiliriz.

Türkiye’nin en büyük karavan fuarı KARAVANİST misafirlerini ağırlamaya hazır Türkiye’nin en büyük karavan fuarı KARAVANİST misafirlerini ağırlamaya hazır

Tüm Türkiye’yi Tek Yürek Haline Getiren 6 Şubat Depremi Sizi Nasıl Etkiledi?

6 ŞUBATIN ACISI KALEMİME YANSIDI

Bir şair olarak elbette depremden etkilendim. Gerek psikolojik gerekse de ekonomik olarak çok etkilendik. Ama en büyük yaramız büyük kayıpların yaşanmış olması. Bunun yanı sıra şiirlerimi de etkiledi ve şiirlerim depremin yüreğimde yarattığı acıya bulandı. Kalemim ve şiirlerime de yansıdı bu durum doğal olarak. Bana göre her yazarın yüreği kendi coğrafyasıdır.

2023 Acısıyla Tatlısıyla Geride Kalıyor. Yeni Yıldan Beklentiniz Nedir?

 İLK İKİ KİTABIMIN HÂLÂ ÇOK İLGİ GÖRMESİ BENDE YENİ KİTAP SEVİNCİ YARATTI

2024’ten beklentim insanlığın barış ve huzur içinde yaşama arzusudur. İlk kitabım Ezidi Yanım dördüncü baskısına geçerken ikinci kitabım Yüreğim Coğrafyamdır ise üçüncü baskıya geçti. Bunun vermiş olduğu mutlulukla uğurluyorum 2023’ü. Çünkü ben yeni eserim üzerine yoğunlaşırken hâlâ iki eserim ile ilgili çok güzel dönüşler alıyorum. Onlar duygulara tercüman olduğu için okuyan ve düşüncelerini bana bildiren kişi sayısı binleri aşıyor. 

 2024’te de üçüncü kitabımı okurlarıyla buluşacak. Bunun verdiği heyecan tarifsiz. Büyük bir acı ne enkaz içerisinde yazılan bu kitap yüreklere dokunacak. Şiir seven yüreklere iyi gelecek duygular yer alıyor kitapta. Aslında her yürekte bir şiir kokusu vardır diye düşünüyorum. O yüzden mevcut eserlerim de olduğu gibi bu çalışmada birçok kişiye şiirin verdiği hazzı yaşatacak.

Editör: Erdal ŞAHAN