Öncelikle sizi tanımak isteriz. Cihat Canlı kimdir?

Cihat Canlı şiir sevmeyen topluluğa karşı ve şair olacak kadar hikâyesi olan biridir. Duygularını gizlemeyen ve sayfalarla ruhunu açığa çıkartan birisi olarak görüyorum kendimi.

Yazarlık kariyeriniz nasıl başladı? Size öncülük eden bir isim var mıdır?

Yazar olmaya sekiz yaşımda bir kitap fuarında İlyas Salman'ı görüp onu öyle hayran hayran seyredince karar verdim. İlyas Salman gülmüyordu. Ben de dedim ki yazar olacağım ama hep de güleceğim. Sonrasında anneme bir olaydan dolayı kızmıştım ve kötü sözler söylemiştim. Sonraki gün hastalandım ve dedim ki “Annemi üzdüm ve hastalandım. Hemen onun gönlünü alayım ki iyileşeyim.” Kendisine bir şiir yazdım ve hem onun hem de benim hoşuma gitti. Amatör olarak böyle başladım. Sonrasında hocalarımın yönlendirmesiyle profesyonel anlamda ilk kitabım olan “Yabancı Geldim Sizlere” adlı eserimi yazdım. Çok da sevilince devamı geldi.

Yabancı Geldim Sizlere adlı kitabınızdan bahseder misiniz?

Yabancı Geldim Sizlere eserim aslında kendimi bulma yolunda bir yolculuktu. O zamanlar yabancı hissediyordum kendimi çevreme karşı. Bir nevi kendimi tanıtmak istemiştim herkese.

İki Harf Değişti Sessizliğimizde adlı kitabınızın vermek istediği mesaj nedir?

Edebiyatçı Samim Kocagöz'ün hayatı belgesel oldu Edebiyatçı Samim Kocagöz'ün hayatı belgesel oldu

İki Harf Değişti Sessizliğimizde adlı kitabımı çok aşık olduğum bir kadına yazdığım kitaptı. Bu bir itiraftır ve kimse bilmez. Çok aşıktım ve bir türlü söyleyememiş, utanmıştım. Kendisi bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Buradan herkese tavsiyem; hayat çok kısa ve sevdiğiniz kişilere onu ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin.

Lütfedip Geldi İlham ve Aşklara Borçlu Kaldım adlı eserlerinizi okur gözüyle yorumlar mısınız?

Lütfedip Geldi İlham,  sanat hayatımın dönüm noktasıdır. Kafiyeyi bırakıp serbest ölçüye geçiş hikâyemdir. Biraz da Sunay Akın ile tanışmamdan da etkilenmiş olabilirim ama doğru ölçüyü bulduğumu düşünüyorum. Kalemimi özgür bıraktım.

Yeni yıl için hedef ve projeleriniz nelerdir?

Yeni yıla yeni kitabım Aşklara Borçlu Kaldım ile giriyorum. Bu kitabımla beraber Mimoza Global Medya'nın 2.Altın Başarı ödüllerinde Yılın En Başarılı Şairi ödülünü kazandım. Dünya edebiyatına eser vermek istiyorum. İngilizce bir kitap yazacağım. Türk Edebiyatını dünya ile buluşturanların arasına  kendimi de eklemek istiyorum.

Editör: Erdal ŞAHAN