Teknolojinin hızla geliştiği bu çağda ilerlemeleri yakından takip etmemiz gerekiyor. Her geçen gün yeni bir gelişme ortaya çıkarken bunları takip edilmesi de gerekiyor. Geleceğin daha net bir şekilde görülmesini sağlayan teknolojik gelişmeler dünyanın dört bir yanında yapılan teknoloji fuarları ile teknoloji düşkünleriyle buluşuyor. Yeniliklerin ve geleceğin ipuçlarının sergilendiği bu fuarlar önemli platformlardan biri. Teknolojinin nasıl evrildiğini görebileceğin bu benzersiz fuarlarda sen de geleceği yakında takip edebilirsin. Peki bu fuarlar neler, ne zaman ve nerede yapılır? Tüm bu sorularının cevabını senin araştırdık ve gelmiş geçmiş en iyi teknoloji fuarlarını senin listeledik. İşte o fuarlar!
1. CES (Consumer Electronics Show)
1967’den bu yana düzenlenen Consumer Electronics Show kısaca CES fuarı, her yıl düzenleniyor. Las Vegas’ta düzenlenen bu teknoloji fuarı, dünyanın en büyük etkileyici fuarları arasında yer alıyor. Dört bir yandan gelen teknoloji şirketleri yenilikçi ürünlerini ve icatlarını bu fuarda teknoloji tutkunları ile paylaşıyor. CES teknoloji fuarı her yıl yeni teknoloji trendlerinin belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Yapay zekadan otonom araçlara, giyilebilir teknolojiden daha pek çok alanda yenilikçi ürünler CES’te tanıtılıyor. Bununla da kalmayıp dünyanın en büyük teknoloji markalarını bir araya getiren bu fuar, ziyaretçilerine inanılmaz bir ortam sunuyor. CES aynı zamanda geleceği şekillendiren dünya çapında ünlü teknoloji şirketlerinin inovatif çalışmalarını yakından görme fırsatı sunuyor. Her yıl ocak ayında yapılan bu fuara sen de katılmak istiyorsan hemen uçak bileti bakmaya başlasan iyi olur.
2. DLD (Dıgıtal Lıfe Desıgn)
Dijital dünyanın yeniliklerini meraklılarıyla buluşturan Digital Life Design kısaca DLD teknoloji fuarı DLD medya tarafından Almanya’nın Münih şehrinde düzenleniyor. 2005 yılında başlayan bu fuar günümüzde her yıl teknolojik ve dijital gelişmeleri yakından takip edenlerle buluşuyor. Teknoloji, iş, sanat ve bilim dünyasının önde gelen figürlerini bir araya getiriyor. Dijital yaşamın geleceğini şekillendiren önemli konferansları da içerisinde barındırıyor. Başlarda yalnızca Münih’te düzenlenen bu teknoloji fuarı zaman içerisinde farklı şehirlerde de düzenlenmeye başlamış olup günümüzde dünya genelinde New York, Tel Aviv, Pekin gibi pek çok büyük şehirde DLD fuarları düzenleniyor. Bu fuarın temel amacını dijital teknoloji ve iş dünyasının geleceğini tartışmak için öncü teknoloji firmalarını bir araya getirmek ve inovatif çalışmaları tüm teknoloji severler ile paylaşmak oluşturuyor.
3. CeBIT
1970’li yıllardan günümüze kadar gelen teknoloji fuarı Almanya’nın Hannover şehrinde düzenleniyor. İlk günden itibaren Avrupa’da önemli bir etkinlik haline gelen CeBIT, bir hafta süren büyük bir teknoloji fuarı olarak yer alıyor. 450 bin metrekarelik geniş bir alan üzerinde kurulan fuar her yıl yaklaşık olarak 850 bin ziyaretçiyi ağırlıyor. Sadece teknolojik gelişmelerin sergilendiği bir alan değil sektörün önde gelen liderlerinin konuşmalarını da dinleyebileceğin konferans ve seminerler de fuarda yer alıyor. Dünyanın en büyük bilişim ve bilgi fuarı olan CeBIT, iş dünyası için teknolojik çözümler sergilerken liderler için de geniş bir ağ oluşturuyor. Tüm bunların yanında teknoloji girişimcilerinin yatırımcı bulabilmelerine olanak sağlayan bu fuarda iş birliği imkanı da yakalayabilmek mümkün. Eğer sen de inovatif gelişmelere açıksan ve bu alanda çalışmalar yürütüyorsan CeBIT fuarında çalışmana yatırımcı bulabilme imkânı yakalayabilirsin.
4. RSA Conderenc
Dijital dünyanın gelişimi hız kesmeden artmaya devam ederken beraberinde güvenlik sorunlarını da getiriyor. Bilgi güvenliği üzerine yapılan inovatif çalışmaların ön planda olduğu RSA Conderenc teknoloji fuarı akıldaki sorulara yanıt veriyor. ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenen bu fuar birçok uzmanı bir araya getiriyor. Bilgi güvenliği ve siber güvenlik alanında en önemli etkinlikler arasında yer alıyor. Siber güvenliğin geleceği hakkında önemli tartışmalara ev sahipliği yapan RSA Conderenc, 1991 yılından günümüze kadar her yıl düzenleniyor. Sektörün geleceğini şekillendiren konular üzerinde duran bu fuar, yeni güvenlik çözümlerini tanıtırken aynı zamanda stratejileri de ortaya koyarak ziyaretçiler tarafından inceleme ve değerlendirme fırsatı sunuyor.
5. IFA Berlin
Her yıl Berlin’de düzenlenen IFA fuarı bir çeşit tüketici elektroniği fuarı olarak biliniyor. Bu fuarda en son çıkan önemli teknolojiler sergileniyor. Dünyaca ünlü teknoloji markalarının ev sahibi olduğu fuar en yeni ürünlerin lansmanlarının da gerçekleştirildiği mükemmel bir ortam sunuyor. Ev otomasyonu, akıllı ev teknolojileri, beyaz eşya gibi birçok farklı kategoriyi kapsayan fuarda yok yok. Üstelik elektronik dünyasının önde gelen oyuncularını da bir araya getiriyor. Yaklaşık 1800 katılımcı ve 240 bin ziyaretçiyi ağırlıyor. Dünyanın en büyük teknoloji etkinliklerinden biri kabul edilen IFA Berlin’de teknolojinin kalbi 1924 yılından bu yana atmaya devam ediyor.
6. TEKNOFEST
Türkiye’de düzenlenen teknoloji fuarı ve festivali birbirinden çarpıcı teknolojik gelişmeleri ziyaretçilerle buluşturuyor. Havacılık, teknoloji ve uzay teknoloji alanlarına yönelik yapılan bu festival 2018’den bu yana iki yılda bir olacak şekilde düzenleniyor. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin pek çok büyükşehrinde de düzenlenen festival halka açık olup ücretsiz bir şekilde teknoloji meraklılarına sunuluyor. Fuar kapsamında seminerler, ödüllü teknoloji yarışmaları, yerli teknolojilerin sergilendiği alanlar ve uluslararası girişim zirveleri düzenleniyor. Böylece inovasyon üzerine çalışan kişilerin de yatırım alabilmelerine imkan tanıyor. Yaşlı, çocuk, genç fark etmeksizin her yaştan kişiye açık olan bu festival ve fuara sen de mutlaka gitmelisin.
7. Computex Taipei
Uzak Doğu’nun ön plana çıkan teknoloji fuarlarından biri Computex Taipei. Asus, Acer, MSI gib dev teknoloji şirketlerinin başkenti olan Tayvan bu ünlü teknoloji fuarına ev sahipliliği yapıyor. Bilgisayar temelli bir fuar olan Computex Taipei, bilişim ve iletişim sektörleriyle ilgilenen pek çok kişi ve bilgisayar tutkunları için adeta bir festivali andırıyor. Taipei Uluslararası Bilgi Teknolojileri Fuarı olarak da bilinen bu fuar Asya kıtasının en önemli etkinlikleri arasında yer alıyor. Fuar içerisinde bilgisayarlara dair ne ararsanız bulabileceğini bir alan mevcut. Burada ana kart, işlemci, ekran kartı gibi daha pek çok bilgisayar bileşenlerinin en yeni modeline ulaşabilir ve inceleme fırsatı yakalayabilirsin. İnovatif açıdan da gözleri üzerine çeken Computex Taipei fuarında son zamanların çok konuşulan ve en yeni teknolojilerini konu ediyor.
8. Mobile World Congress
1987 yılında GSM Dünya Operatörler Birliği tarafından başlatılan Mobile World Congeress, günümüzde yapılmaya hala devem ediyor. Dünya genelinde mobil iletişim endüstrisinin en büyük etkinliklerinden biri olan Mobile Word Congress, son gelişmeleri ziyaretçilere aktarmak için yapılıyor. Mobil teknoloji alanına meraklılarının kaçırmaması gereken fuarlar arasında yer alıyor. Mobil teknoloji, kablosuz iletişim, bağlantı alanları gibi pek çok alanda sektör öncülerinin bir araya geldiği bu fuar geleceğin mobil teknolojilerini tartışabilme alanları da oluşturuyor. Sektör öncüleriyle bir araya gelebileceğin bu yerde pek çok gelişmeyi yakından takip edebilme imkanına sahipsin.
Teknolojik gelişmelere meraklıysan İnternetin Geleceği: Metaverse Nedir? Konulu blog yazımıza da bir göz atabilir, yenilikleri yakından takip edebilirsin.
Kaynak: https://hopi.com.tr/son-teknoloji/gelmis-gecmis-en-iyi-teknoloji-fuarlari