Herkesin aklında tek bir soru var, gün geçtikçe yönetimsel sorunları daha da öne çıkan ve  yazık olduğu düşünülen Mudanya’yı kim, hangi yetkilerle ve nasıl yönetiyor? 
 
 Günümüzün en acı gerçeği deprem, gündemdeki yerini sürekli olarak korumaya devam ediyor.  Bursa için en riskli bölgeler deyince de deniz kenarındaki Mudanya ilçesi akla geliyor. Durum böyle iken, Mudanya’da imarla ilgili şikâyetler ayyuka çıkmış durumda. Hatta iddialar o kadar vahim ki,  kentsel dönüşüm şöyle dursun yapılan en ufak bir çalışma bile yok. 


 MUDANYA İÇİN KORKU DOLU SENARYOLAR 

Mevcut Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın deprem gerçeğine karşı görevde olduğu sürede herhangi bir eylem planı dahi hazırlamadığı aşikar iken, mevcut riskleri neden görmezden geldiği merak ediliyor.  Belediye içerisinde karar verme mekanizmalarının tamamen sığ bir anlayışla yapıldığı iddialarını ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gelen  şikayetler güçlendiriyor. Çünkü vatandaşlar Mudanya’daki bu yönetimden şikayetçi.  Yine birçok yapı denetim firmasının Mudanya Belediyesi söz konusu olunca kaçarcasına uzaklaşmaları da Başkan Türkyılmaz’ın kötü iletişimine dayandırılıyor.  Ruhsat sayıları azalan ilçede aslında Başkan’ın tavrı, olumsuz yaklaşımı ve hatta zaman zaman sertleşen cümleleri işleri iyice çıkmaza sürüklüyor. 

 ÇÜRÜK BELEDİYE BİNASINDA, ‘HERKES SUSKUN’ ÇALIŞIYOR 

     Mevcut belediye binasının depreme dayanıklı olmadığı ortada iken, orada insanların çalışmasına müsaade edilerek, insanların hayatlarının riske atılması ilçede en çok konuşulan konular arasında. Hayri Türkyılmaz’ın kentsel dönüşüme soğuk baktığı, depreme dayanıksızlık olan belediye binasının yenilenmemesinden belli diyenlerin sayısı da hiç azımsanacak oranda değil. Kendilerine sık sık zorluklar çıkarıldığı için müteahhitlerin Mudanya Belediyesi ile çalışmak istemediği, hatta yaka silktiği de dillendirilen iddialar arasında. Hatta Mudanya Belediyesi personelinin bir önceki dönem bürokratların imzaladığı belgeleri yok hükmünde gördüğü ve kabul etmediği de, müteahhitler tarafından dillendirilen konular arasında. 

   ÇALIŞAN MI YOKSA ÇALIŞTIRMAYAN BAŞKAN MI? 

Mudanya’da en çok konuşulan benzer şikayetlerin odağında yine aynı sorun görünüyor. Başkan Hayri Türkyılmaz’ın tavrı. Artık ayyuka çıkan bu tavır karşısında, Büyükşehir Meclis toplantılarına gitmemeyi dahi övünerek anlatan Başkan’ın ilçeyi adeta geliştirmemek üzere özel bir çaba verdiği  de yine ilçe sakinlerinin  iddiaları arasında.  Halk iptal edilen imar planlarından yaka silkmiş durumda.  Yıllar önce yapı kullanımı almış binalarda oturan vatandaşların ufak tefek yaptığı değişikliklere imar kanununa göre para cezası veren Hayri Türkyılmaz’ın amacını herkes merak ediyor. 

Mahmut Yayla gazetecilerle buluştu Mahmut Yayla gazetecilerle buluştu

 Bir önemli soru da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne… Zira bu şikayetlere karşı niçin  hiçbir şekilde  bir uygulama yapılmadığı?  Başvuran vatandaş, yatırımcı, mütehaidlerin dedikleri niçin baz alınmıyor? 


  Basın ilkeleri çerçevesinde, Mudanya ile ilgili iddiaları ve bu iddialara karşı cevap hakkını kullanmak isteyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürüğü’ne kapımızın sonuna kadar açıktır.

Editör: Erdal ŞAHAN