TOBB Peyzaj Mimarları  Odası Bursa 4. Yönetim Kurulu Öncü Peyzaj Mimarları Aday Tanıtım Toplantısı yoğun bir kalabalıkla gerçekleşti. Basın açıklamasında kendilerini tanıtan adaylar, '' Çok Kıymetli Basınımızın Güzide Mensupları, Değerli Meslektaşlarım, Sevgili Dostlarım, Hepiniz TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa 4. Dönem Olağan Genel Kurulu Aday Tanıtım Basın Lansmanımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz.

 

Kendimi tanıtarak başlayayım. Ben Eda DEMİR. 13.07.1988 yılında Batman’da doğdum. Anne tarafı Mardin ve baba tarafı Batman olan, bölgede sevilen ve tanınan bir ailenin kızıyım. 2006 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde yüksek öğrenim hayatım başladı.

 2009-2010 yıllarında Bursa Büyükşehir Belediyesinde stajlarımı yaparak meslek hayatıma Bursa’da başlamış oldum. Eğitim hayatım boyunca Uluslararası Altındağ Doğa Parkı Projesi 1. Mansiyon Ödülü gibi birçok ödüllü projeye imza attım.

2011 yılında üniversiteden mezun olduğumda hayalim Akademide kariyer yapmaktı. Ancak o dönem hala akademide çözülemeyen başörtü sorunlarından dolayı bırakmak zorunda kaldım.

 2012 yılında ‘DEMİR MİMARLIK’ şirketini kurarak büyük proje ve uygulama işlerinde yer aldım.

2014 yılında aldığım Büro Tescil Belgesi ile çeşitli ruhsat projelerinde bulundum.

2014 yılında İş Güvenliği Uzmanlığını kazandım ve aktif şantiye hayatımda ‘Önce İnsan’ şiarıyla hareket ederek iş güvenliğinin önemini bulunduğum her platformda mücadelesini verdim.

 2017 yılında Batman İl Özel İdaresi Yapı ve Denetim Müdürlüğü’nde memuriyet hayatım başladı. Emre Arolat gibi çok kıymetli mimarlarla, Ahmet Güneştekin gibi çok kıymetli bir zanaatkar ile çalışma imkânı buldum.

2020 yılından beri Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda Peyzaj Mimarı ve İha-1 pilotu olarak görev yapmaktayım. YİKOB’lar kentin çeşitli noktalarında çeşitli çalışma alanları bulunan bir kurumdur. İlçelerde bulunan Hükümet Konakları peyzaj ihale , proje,  uygulama çalışmaları ve drone çekimleri tarafımdan yapılmaktadır. Bu sebeple görevim nedeniyle Güzide Bursa’mızın tüm ilçelerine hâkim çalışmalar yürütmekteyim.

Aynı zamanda Uludağ Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalında yüksek lisansımı tamamlamak üzereyim. Gölyazı Arkeoloji Parkı üzerine tez çalışmalarımı yürütmekteyim.

Üniversite yıllarından beri kesintisiz şekilde TMMOB Peyzaj Mimarları Odası üyeliğime devam ettim. Yaşadığım maddi ve manevi çok zorluklara rağmen odacılık, örgütlenme ve mesleki birlikteliğe olan inancımı hiçbir zaman yitirmedim. TMMOB bünyesinde bulunmaktan vazgeçmedim. Kamuda peyzaj mimarlarının yaşadığı yasal kazanımda da buna öncülük ettim.

Oda için Üye Değil, Üye için Oda şiarıyla TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa 4. Dönem Olağan Genel Kurulu Yönetimine Öncü Peyzaj Mimarları olarak adayız.

 

Asil Yönetim Adaylarımızı açıklıyorum:

1-      Eda DEMİR

2-      Mustafa KUTLU

3-      Elif Nazlı MALKOÇ KARADAĞ

4-      İrfan DEMİREL

5-      Nurgül TIRPAN

6-      Özlem GÜREL

7-      Zehra CANDAN ÇAKIR

 

 

Asil yönetimimizde isimlerini saydığım arkadaşlarımın dışında onlarca emek veren ve yüreklerini cesurca ortaya koyan meslektaşlarım var. Bu iş bir ekip işidir. Biz Şahsi ve Ticari isimlerin ön plana çıktığı yönetim anlayışına karşıyız. Başarı ANCAK istişare ile mümkündür. Bu sebeple Bursa’da kentin ve tüm peyzaj mimarlarının soru ve sorunlarına ÇÖZÜM ARAYAN, BİRLEŞTİRİCİ, YAPICI, DİNAMİK, YENİLİKÇİ bir yönetim anlayışı ile bu yola çıkıyoruz. Biz laf üretmeyeceğiz; biz proje üreteceğiz. Peyzaj Mimarlığı mesleğinin Bursa’da hakkettiği itibarı kazanmasına çalışacağız.

 Bu Tüm üyelerimize, Tüm Peyzaj Mimarlarına Bir Birliktelik çağırısıdır:

“ HEP BİRLİKTE ÖNCÜ OLALIM! ”

 

 

Mustafa KUTLU

2015 Düzce üniversitesinden mezun oldum. 2015 yılında Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde başladım. Nilüfer bölgesinde peyzaj uygulama işlerini yürütmekteyim. 2016 yılından beri TMMOB Bursa Peyzaj Mimarları Odası Temsilcilik ve Şube yönetimlerinde görev aldım.

 

 

 Elif Nazlı Malkoç Karadağ

1986 Bolu Mudurnu doğumluyum. 3 yaşımdan beri Bursa’nın Mudanya ilçesinde yaşamaktayım. 2010 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi peyzaj mimarlığı bölümünden mezun oldum. Aynı üniversitedeyken 2008 yılında Slovak Agricultural University of Nİtra’da Erasmus öğrencisi olarak bulundum. Burada ülkemi temsil ederken PMO genç üyesi olarak ELASA Avusturya toplantısına katıldım. 2014 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Kentsel Tasarım İnterdisipliner Yüksek Lisans Programını bitirdim. Takip eden yıllarda ağırlıklı olarak İstanbul’da özel sektörde peyzaj mimarı ve kentsel tasarım uzmanı olarak çalıştım. Şuan halen Düzce Üniversitesinde peyzaj mimarlığı anabilim dalında doktora öğrenimim devam etmektedir.

 

Bursa ülkemizdeki kozmopolit kentlerden biridir. Bu çok renklilik bize mesleki anlamda ilham vermektedir. Kentimizin sahip olduğu coğrafi, sosyokültürel çeşitlilik oda çalışmalarımızda da hedeflediğimiz öncü politikalarda bizlere yeni yollar açacaktır. Bizler peyzaj mimarlığı mesleğinin teknik ve bilimsel gelişmelerini takip ederek bunları meslektaşlarımızla paylaşmayı onların yararına sunmayı hedefleyen 6235 sayılı TMMOB kanunu doğrultusunda gönüllü olarak bir araya gelmiş bir ekibiz. Dayanışmayla ve dostlukla çalışmaya üretmeye söz verdik. Bu büyük sorumluluğun farkındayız. Teşekkür ederiz.

 

 

 

İrfan Demirel

 

1995 yılı Artvin doğumluyum. İlköğretim, orta öğretim ve liseyi Bursa’da tamamladım. Sonrasında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Peyzaj Mimarlığı Bölümünü okudum ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Peyzaj Mimarlığı Bölümünde tezli yüksek lisansımı bitirdim. Bursa’nın peyzaj açısından çektiği sıkıntıları, bu konunun düzeltilme çabaları ve yetersiz kalındığını bilecek kadar Bursalıyım. Kendi adıma değil, Bursa’da yaşayan ve kendi mesleklerini yapamayan saygıdeğer Peyzaj Mimarlarını temsil etmek için yönetimdeyim. Yeşil Bursa’mın sözde anahtarını elinde tutan ve şehrin eksiklerini tamamlamakta bencil davranan kişilerden olmamakta kararlıyım. Yeni mezun ve mesleğini icra edemeyen arkadaşların desteklerini bekler, onların sözcüsü olarak birlikte olacağımıza söz veririm. Daha aktif ve çözüm odaklı oda için ÖNCÜ PEYZAJ MİMARLARI arasında bulunmaktan mutluluk duyuyorum.

 

 

 

Nurgül Tırpan

 2013-2017 yıllarında Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı eğitimimi tamamladım. Mezun olduktan sonra ikamet ettiğim Bursa’ya döndüğümde artık çok farklı bir pencereden bakıyordum. Mesleğime olan saygımdan dolayı mezun olduğum gibi odaya üyeliğimi tamamladım. İlk meslek hayatıma ruhsatlı proje çizimine destek vererek başladım daha sonra peyzaj uygulamalarında devam ederek ilerledim. Dağyenice Nefes Projesinde proje grubunda büyük ölçekli mesire alanında uygulanabilir 3D Peyzaj Modellemelerinde yer aldım. Şu an aktif olarak özel sektörde çalışmaktayım. Genel olarak toki şantiyelerinde altyüklenici firma olarak Altyapı İşleri (atıksu, yağmursuyu hattı), Yapısal Peyzaj, Bitkisel Peyzaj, Oyun Grupları ve Kent Mobilyaları uygulamalarında ve projelendirme kısmında aktif olarak çalışmaktayım.

 

 

Özlem GÜREL

1990 Ankara doğumluyum. İlköğretim, orta ve lise eğitimimi Ankara’da tamamladım. Evli ve iki çocuk annesiyim.  2009-2013 yılları arasında Artvin Çoruh Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde lisans eğitimimi tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde tezli yüksek lisansımı yaptım. Yüksek Lisans eğitimimde kent kimliği, kentsel donatı elemanları ve arazi sanatı ile ilgili konularda uluslararası makaleler yazdım.  2018-2020 yılları arasında Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğünde çalıştım. Şu anda küçük bebeğimi büyütmekteyim çalışmıyorum. ÖNCÜ PEYZAJ MİMARLARI ile çıktığımız bu yolda meslektaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde mesleğimiz adına güzel çalışmalar yapacağımıza eminim.

 

Zehra CANDAN ÇAKIR

2016 yılında Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığından Mezun Oldum. Mezuniyet Sonrası 2016 yılı Ekim Ayında kendi firmamı kurdum. 2017 Yılında evlendim. Eşim 2013 yılında beri Ziraat Bankasında çalışmaktadır. 5.5 yaşında bir oğlum var. Fidanlık-, Peyzaj Proje, Uygulama ve Bakım faaliyetlerini yürütmekteyim. Bursa’da peyzaj uygulama  ve bakım çalışmaları ağırlıklı olarak başarılı projelere imza attık ve atmaya devam ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

 

Editör: Erdal ŞAHAN