Avrasya Bölgesi’nin en büyük endüstriyel reklam ve baskı fuarı FESPA Eurasia, 10’uncu kez sektörü İstanbul’da buluşturmak üzere kapılarını açtı. Bütün yıl heyecanla beklenen FESPA Eurasia, 26 Kasım akşamına kadar 80’dan fazla ülkeden 10 bini aşkın ziyaretçi ağırlayacak. Fuarda endüstriyel reklam, tekstil, serigrafi ve promosyon baskı ürünlerinden, LED’lere, 3D ürünlerden geniş format baskı ve araç kaplamaya kadar en yeni teknolojiler sergilenecek. 500’den fazla marka için 4 günde 1 milyar dolardan fazla ticaret hacmi yaratılacak.

23-26 Kasım arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (Salon 1-3) düzenlenecek olan FESPA Eurasia’nın açılışı, Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği Başkanı Şahin Acar, Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy’un katıldığı törenle açıldı. 

ARED Başkanı Şahin Acar, ARED ve FESPA işbirliğiyle düzenlenen fuarın gelirinin yine sektör için kullanılacağını belirterek şöyle konuştu: “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu yılda, sektörümüzün en önemli etkinliği olan FESPA Eurasia’nın 10. yılını kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sektör mensuplarımız bu yıl da en yenilikçi ve güncel teknolojik gelişmelere tanık olma, deneyimleme fırsatını FESPA Eurasia ile yakalayacaklar. Bu yıl geçen yılki rekoru kırmayı hedefliyoruz. Trendleri belirleyecek bu etkinlikte katılımcılar en yeni teknolojilerini ve uygulamalarını tanıtacaklar.”

Rekor yılı olacak

Endüstriyel reklam ve dijital baskı endüstrisinin öncü etkinliklerinden olan FESPA Eurasia, geçtiğimiz yıl 500’den fazla markanın ve 10 binden fazla ziyaretçinin katılımıyla 87 ülkeden sektör temsilcisine ev sahipliği yapmıştı. FESPA Eurasia, yerli üreticilere yeni pazarlara ulaşma fırsatı sunarken, bu yıl da sektör temsilcilerinin yeni pazarlar keşfetmesine olanak tanıyacak. Etkinlik, katılımcılarına yıllık 1 milyar dolarlık bir iş hacmi sağlayacak ve binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaparak yeni iş ortaklıklarının önünü açacak.

Azerbaycan ile işbirliği anlaşması

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş:  “Yeni Vergi Paketi İşletmelerimizin Yükünü Ağırlaştırmamalı” BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş: “Yeni Vergi Paketi İşletmelerimizin Yükünü Ağırlaştırmamalı”

FESPA Eurasia’da Türkiye ve Azerbaycan’daki sektör temsilcilerini bir araya getirmek ve ticari hacmi artırmak amacıyla faaliyetler düzenlemek için Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED) ile Reklam ve Pazarlamanın Geliştirilmesine Destek Kamu Birliği (RMİD) arasında iş birliği protokolü de imzalandı. Protokol RMİD Başkanı Xəyalə Mütellimova ve ARED Başkanı Şahin Acar’ın imzasıyla yürürlüğe girdi. Protokol törenimize Azerbaycan Devlet Reklam Ajansı Başkanı Aydın İbadov ile TÜİB Türkiye-Azerbaycan İşadamları ve Sanayicileri Kamu Birliği Başkanı Hüseyin Büyükfırat da katıldı. Söz konusu protokolle birlikte ilk etkinlik 19 Aralık’ta Bakü’de gerçekleşecek. 

Neler sergilenecek? 

FESPA Eurasia, bu yıl da baskı ve endüstriyel reklama yönelik ürünleri tek bir çatı altında toplayarak yeni iş fikirleri sunacak. Fuarda 3D baskı sistemleri, geniş format, serigrafi baskı, tekstil baskısı, kutu harf, promosyon ürünleri ve araç kaplama alanındaki yenilikler sergilenecek. 

Fuarı ziyaret etmek isteyenler www.fespaeurasia.com.tr sitesi üzerinden ücretsiz ziyaretçi kaydı yapabiliyor.

 

FESPA Eurasia hakkında:

 

Global baskı federasyonu FESPA ve ARED (Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği) ortaklığıyla kurulan FESPA Eurasia, ilk fuarını 2013 yılında gerçekleştirdi. 2013 yılından bu yana toplam 9 fuar gerçekleştiren FESPA Eurasia, 2023’te 23-26 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da baskı dünyasını 10. kez yeniden bir araya getirecek.

Editör: Erdal ŞAHAN