Süleyman Ayyılmaz'ın Artvin/Ardanuçlular  Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek ziyaretinden önce, kısa bir not paylaşalım.

27.dönem yani geçen dönem, CHP 2.Bölge 5.sıra milletvekili adayı olan Süleyman Ayyılmaz'ın neden vekil seçilemediğini hatırlatalım.

Aşağıda ki listeye bakarsanız, 3. sıra adayı Mustafa Şenyurt Niğde'li oysaki, Yıldırım'da Niğde'li nüfusu yok tam tersine Artvin nüfusu çok fazla böyle bir örgüt teşkilatına bağlı hata sonucun da,  vekil sayısını da olumsuz yön de etkilemiş görünüyor.

Geçen dönem yani  27. dönem Milletvekili listesini Tekrar hatırlayalım;

BURSA 2.BÖLGE

1-ORHAN SARIBAL 2-YÜKSEL ÖZKAN 3-MUSTAFA ŞENYURT 4-ERKAN DÖNMEZ 5-SÜLEYMAN AYYILMAZ 6-ŞAHİN SEVİNÇ 7-MERAL ALTUNTAŞ. 8-KEMAL ATAN 9-BARAN GÜNEŞ 10 HÜLYA DİNK

Bugünkü haber konumuz ise, Süleyman Ayyılmaz'ın, Artin Ardanuçlular derneğine yapmış olduğu ziyaret.

Hemşehrileri ile gündemi değerlendirerek, memleketi andık diyor Ayyılmaz.

Yoğun bir katılım da fotoğraflara yansımış.

PEKİ, SÜLEYMAN AYYILMAZ KİMDİR?

8 Mart 1969 tarihinde, Artvin’in Ardanuç İlçesi Aşağı Irmaklar Köyü’nde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi burada tamamladıktan sonra, lise öğrenimime Ardanuç Lisesi’nde başladım, Trabzon’un Hayrat Lisesi’nde bitirdim. Yüksek Öğrenimimi ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde sonlandırdım. Ayrıca Eskişehir Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu’ndan da mezun oldum. İş hayatıma 15 Eylül 1993 tarihinde İstanbul Defterdarlığı Mecidiyeköy Vergi Dairesi Müdürlüğü’nde başladım. 1995 yılında tayin isteyerek Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı (Eski Bursa Defterdarlığı), Çekirge Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne atandım. Vatani görevimi 1996 ve 1997 yıllarında tamamlayarak görevime geri döndüm. 21 yıl Çekirge Vergi Dairesi Müdürlüğü’nde görevimi aralıksız yaptıktan sonra, 18 Nisan 2018’de istifa ederek, 27. Dönem Bursa 2. Bölge 5. sıra Milletvekili Adayı oldum. 2018 Genel Seçimlerinden sonra 1 Temmuz 2018’de tekrar görevime döndüm ve 15 Mart 2023 tarihinde emekli olana kadar çalışmaya devam ettim. 1999 yılında aynı dairede birlikte çalıştığım Gülçin Ayyılmaz ile gerçekleşen evliliğimizden 2000 doğumlu Deniz Can isimli bir oğlumuz var.

SENDİKAL SÜREÇ

1993 yılında, memuriyet görevime başladıktan sonra, Maliye Emekçilerinin 1992 yılında kurmuş oldukları Tüm Maliye Emekçileri Sendikası’na (Tüm Maliye-Sen) üye oldum. 1994 yılında Mecidiyeköy Vergi Dairesi Müdürlüğü İşyeri Temsilcisi seçilerek, aynı zamanda Genel Kurul Delegeliği’ni üstlendim. 1997 yılında Tüm Maliye Çalışanları Sendikası, Bursa Şube Yönetimine seçilerek Şube sekreterliği görevini yaptım. Aynı dönem kurucusu olduğum, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK'in Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyeliğine seçildim. 22 Haziran 1998 tarihinde Büro Emekçilerinin birleştirici gücü olan BES’i (Büro Emekçileri Sendikası) kurarak, ilk kurucular kurulunda, kurucu üye ve Tüzük Komisyonunda komisyon üyesi olarak görev aldım. 2001 yılında TBMM'den çıkan, 4688 Sayılı Kamu Çalışanları Sendikaları Yasası ile alanımızda kurulu olan, Tüm Maliye Sen, Tüm Yargı Sen, Tüm Sosyal Sen, Emek Sen ve Turizm Sen'in, BES'te birleşmesinden sonra yapılan ilk kongrede, BES Bursa Şube Yönetimine seçildim. Ardı ardına yapılan kongrelerin sonucunda, Şube Sekreterliği, Şube Örgütlenme Sekreterliği, Toplu İş Sözleşmesi ve Hukuk Sekreterliği ile Genel Merkez Genel Kurul Delegesi olarak görev yaptım. 2008 yılında ise Şube Genel Kurulunda aday olarak, BES Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyeliği, ardından da Şube Başkanlığı’na seçildim. Yine 2008 yılından itibaren dönemsel olarak yapmak koşulu ile sekiz dönem (Yaklaşık sekiz yıl) KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcülüğü ve Dönem Yürütmesi görevlerini yaptım.

EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ;

Sendika üyesi ve yöneticisi olarak, 20 Aralık 1993 tarihinde yapılan Kamu Çalışanları Büyük Greviyle başladığımız mücadeleye, Emek ve Demokrasi Güçlerinin almış olduğu kararlar doğrultusunda, tüm eylem ve etkinliklere katılarak, 2000 yılına kadar işyeri örgütlenmelerinde görev aldım.

2000 yılından sonra, Bursa Savaş Karşıtı Platformu ile Bursa Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu’nun yürütmesinde yer aldım.

12 Eylül 2010 Referandumu’nda Bursa Anayasaya Hayır Platformu’nun kuruculuğunu ve sözcülüğünü yaptım. 4 Eylül 2010 tarihinde, Bursa'da Hayır Mitinginde Düzenleme Kurulu Başkanlığı görevini üstlendim. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan, Anayasa Referandumunda ‘Hayır’ın örgütlenmesinde ve sokak çalışmalarında aktif görevler aldım.

15 Temmuz 2016 darbe girişimi ve sonrasında 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL'le birlikte, Bursa Demokrasi Güçleri (BDG)'nin kuruluşunda yer alarak, Bursa Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu ile BDG'nin birleştirilmesinde aktif rol oynadım. Bu süreçte Konfederasyonumuz KESK ve Bağlı Sendikamız BES'in almış olduğu bütün eylem ve etkinlikleri örgütleyerek Emek ve Demokrasi Mücadelesinin yükselmesine katkı sağladım.

Bursa'da uzun süre, 1 Mayıs Düzenleme Kurulu ve Düzenleme Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttüm.

2 Temmuz 1993 tarihinde, Sivas Madimak Oteli’nde yaşanan katliam ile ilgili olarak her yıl Bursa'da düzenlenen anma etkinlikleri Düzenleme Kurullarında görev alarak bu etkinliklere katıldım.

Bursa'da Cumhuriyet’in dev kuruluşları olan Merinos ve TEDAŞ ile başlayıp TEKEL ile devam eden özelleştirmelere karşı yapılan eylem ve etkinliklerin düzenlenmesinde görev alarak katılım sağladım.

Bursa Orhangazi'de bulunan CARGILL'in kurulmasına ve bugüne kadar yapılan tüm Şeker Fabrikalarının özelleştirilmelerine karşı çıkarak bu konuda yapılan tüm eylem ve etkinliklere katılım sağladım.

Artvin Cerattepe ve Bursa Nilüfer Başköy'de başlayıp son olarak Bursa Osmangazi Demirtaş'ta yapılmaya çalışılan kömürlü Termik Santrallerin tümüne karşı çıkarak, havamızın ve suyumuzun kirletilmesine ormanlarımızın ve doğamızın yok edilmesine sessiz kalmayarak bu konuda yapılan tüm eylem ve etkinliklerin düzenlenmesi, yürütülmesinde aktif görev alarak katılım sağladım.

Kısaca Bursa'da Sendikaların, Demokrasi Güçlerinin ve Bursa Toplumsal Muhalefetinin yapmış olduğu tüm eylem ve etkinliklerinde, gerek Düzenleme Kurulunda ve gerekse Düzenleme Kurulu Sözcülüklerinde aktif görevler alarak uygulanmasına katkı sağladım. Sonuç olarak bu mücadelelerin yürütülmesinde, 2000 yılından itibaren sorumluluk aldığım hiçbir eylem ve etkinliklerde hiçbir arbede yaşanmamış ve örgütlü davranış sergileyerek hiçbir katılımcının zarar görmesine müsaade edilmemiştir.

Editör: Erdal ŞAHAN