Kendinizi anlatır mısınız? Mustafa Koca kimdir?

Merhaba, ismim Mustafa Koca 24 yaşında genç bir şairim. Antalya’da doğdum, büyüdüm. On yedi yaşımdan beri yazıyorum. İçimde biriktirdiğim her şeyi yazdım, kimisini dökebildim kimisini dökemedim. Ama her zaman en son çarem yazmak oldu; yaşadığım hayatı bir dakika olsun atabilmek için.

Yazarlık kariyeriniz nasıl başladı?

Hayatta hedefleri, hayalleri olan bir insan değilim, tek isteğim içimi hissettiklerimi bir nebze olsun dökebilmek. Ben hedefsiz ve hissiz bir adamım çoğu zaman böyle hissediyorum ve bence tek kanaat bu hayatım hakkında. Yazarken nefes alamıyorum fakat yaşadığımı hissediyorum, yazmadığım zaman yaşamıyorum sadece nefes alıyorum.

Bulut Rengi, Nefesimdeki Sen ve Kayıp eserlerinizin ortak bir özelliği var mıdır? Okurun üç kitapta da bulacağı duygu nedir?

Kitaplarımın tek bir noktası var o da benim ve benim kısa hayatımdan çıkardıklarım, çoğu zaman insanlar sitem eder bana çok karamsarsın diye fakat ben kendi hayatımın gerçekleri ile yaşayan biriyim kimine ağır kimine hafif ben benimle yaşayan biriyim o yüzden en ufak iğneden kanayan biriyim.

Sizce herkes yazar olabilir mi?

Bence herkes yazar olamaz bence yazar olmak bir meziyetten ziyade bir yorgunluk ve sonucunda dinlenme var. Yani yazar olmak seçilmez, seçilemez ya yaşarsınız ya toplarsınız ya da dökersiniz sizin seçiminiz hayatınızın seçimi. Sabah açacağınız bir dükkan değil yazarlık, akşama kadar oturacağınız bir iş değil yazarlık. Tüm nefesinizde yaşattığınız bir şey yazarlık.  Herkes bir yazar olamaz herkes tutar hayatı fakat herkes dökemez.

Yeni çalışmalarınız nelerdir?

Yeni çalışmam yeni bir şiir kitabı olacak şuanda düzenliyorum ve en kısa zamanda umarım çıkaracağım.

Editör: Erdal ŞAHAN