KADIN HAKLARINA VE HAKSIZLIĞA KARŞI OLAN DUYARLILIĞI ONU BAŞARILI BİR YAZAR YAPTI

Helin adlı ilk kitabıyla edebiyat dünyasına adım atan ve bu başarısını Mutluluk Bulaşıcıdır Gülümsemek Gibi kitabıyla sürdüren Niyazi Koluş kariyerinde zirveye ulaştığı edebiyat yolculuğunu ve 2023 yılındaki başarısını anlattı. İşte ödüllü yazarın dolu dolu geçen 2023 yılı sizlerle.

Niyazi Koluş Kimdir?

1987 yılında Van'da doğdum. Küçük yaşlarda babamın mesleği sebebiyle ailecek İstanbul'a taşındık. İlköğretim ve ortaokul eğitimini İstanbul'da okudum. Lise yıllarına kadar aktif amatör kulüplerde futbol oynadım, lise sonlarına doğru bende bir uyanış. Başladı çok fazla kitap okuyordum. Sınıf arkadaşlarım sağdan soldan bana kitap yetiştirmeye çalışıyorlardı. Yazma hevesim o zamanlar başladı, futbol ile yazma arasında gidip geldim. Yazarların kaderidir, yazmayla futbol arasında gidip gelirler Yılmaz Erdoğan, Haldun Taner, Orhan Kemal, Orhan Kemal, gençliğinde Adana Sporda oynamış, lakabı Golcü Reşit o zamanlar.

Lise bitince ilk girişte üniversiteyi kazanmadım, Bakırköy’de Beyaz Kitap Evi'nde çalışmaya başladım. Orası benim için bir okul oldu, kendimi orada geliştirdim. Bir arkadaşımın yönlendirmesiyle 2005 yılında Bakırköy Halk Eğitim Merkezi’nde tiyatro ve oyunculuk üzerine eğitimler almaya başladım. Kurs bittikten sonra bir arayışa girdim, tiyatro çevresinde tanıdığım öyle kimsede de yoktu, hiç unutmam Bakırköy otobüs durağında oturup hayallere dalarken bir el omzuma dokundu, sağa baktığımda 45- 50 yaşları arasında bakımlı sarışın Bir kadın hafifçe bana gülümsedi ve öğrenci olup olmadığımı sordu, “Tiyatro sınavlarına hazırlanıyorum” dedim. “Müjdat Gezen Sanat merkezi var oraya başvur” dedi, ben de hemen başvurdum. Bir yıllık kurs eğitiminde çok şey öğrendim, tiyatro hocam Çiçek Dilligil’in bana söylediği sözü hayatta unutmam, “Ne olursa olsun hayallerinden vazgeçme” demişti, ilerde yaşayacağım sıkıntıları sanki gördü de öyle söyledi, çok zorluklar çektim bu piyasada. Kendiniz olabilmek çok zor.

TV PROGRAMLARININ ARANAN YAZARI

Sosyal medyada gördüğü ilgi ile dikkat çeken ve güçlü kalemi ile okura yenilik vadeden Niyazi Koluş TV programlarının da vazgeçilmez ismi olmuş durumda. Birçok kanalın konuğu olan Niyazi Koluş kalemini izleyiciye de çok sevdirdi.

KALEMİYLE SOSYAL MEDYADA DA ETKİLİ BİR PROFİL

Baştan sona her şeyiyle mutluluğu anlatan ve içinde sadece mutluluk barındırdığı için büyük ilgi gören Mutluluk Bulaşıcıdır Gülümsemek Gibi isimli kitabı ile adeta trend listelere yerleşen Niyazi Koluş’un art arda ödüller alması da kaçınılmaz oldu. Altın Melek ve RC MENAJERLİK gibi başarılı kuruluşların ödüle layık gördüğü yazar, bu başarısını sosyal medyada da dikkat çekerek sürdürmeye devam ediyor.

Editör: Erdal ŞAHAN