MHP Genel sekreteri İsmet Büyükataman,MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı,MHP Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç ve yetkili kurulları ile birlikte Kastamonu Dernek Başkanı Durmuş Yazıcı'nın daveti üzerine geniş bir katılım gösterdiler.

(KAS-DER) Kastamonulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri Selime Babayiğit'in açılış konuşması ve kürsüye daveti üzerine, Kastamonulular Kültür ve Yardımlaşma Derneğ Kadın Kolları Başkanı Yeliz Ünlü Sarılar'ın  yaptığı konuşma da: ''1996 kuruluş yılından bugüne dek Derneği'miz içerisinde aktif olarak görevimizi en iyi bir şekilde yürütmek için elimizdfen geleni yapıyoruz.Ben ve değerli yol arkadaşlarımızla beraber görevimizi yapmaya gayret ediyoruz.Gerek kadın kolları gerek siyasi kadın kolları'yla dayanışma içerisinde olup, kadınlarımızın ön safta yeralabilmeleri için çaba gösteriyoruz'' dedi.

Ardından MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman mikrofonu alarak, ''öğrencilik yıllarımız da  Kastamonu da vatansever hala görüştüğümüz değerli dostlarımız var. Kastamonu hala bizim için özeldir.

Malum pazar günü yeni bir seçim var. 14 mayıs'ta hem Sayın Cumhurbaşkanımızı hem de meclisimizi belirleyeceğiz hayırlı olmasını diliyorum. Seçimlerin sükunetle, demokratik bir şekil de geçmesini diliyorum. Son zamanlar da seçimlere gölge düşürmek isteyenler var bunlara tahammülümüz yok birlik ve beraberlğimiz önemlidir her herbirimiz sorumluluğumuzu dikkate almak zorundayız.

Türkiye Cumhuriyeti devleti ilk defa  seçim yapmıyor, 1946 çok partili seçim sisteminden bugüne dek hoşumuza gitse de gitmese de aslolan milletin iradesi neyse o olacak'' dedi.

''Bu seçimler geçmiş seçimlere göre daha farklı, Batı basının da ABD'de de İngiltere de yayın organları ortak bir anlayış  varmışcasına, Türkiyedeki seçimleri ve cumhurbaşkanını renci de edercesine hal ve hareket ediyorlar, ABD  ve Batı ülkeleri tamamına yakın bu şekilde davranıyor bunlar doğru değil pazar günü dosta düşmana karşı bir sçim olacak.

Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu inançla vatandaşlarımızla paylaşıyoruz bu dönem de MHP nin güçlü birşeiklde mecliste olmasını istiyoruz ve yine  bu dönemde de nitelilkli bir çoğunlukla milletimizin teveccühüne talibiz en iyi hizmeti yapabilmek adına..

Ülkemizin istiklal ve istikbali söz konusudur. Bu seçimde de bugünden itibaren bir cumhur ittifakı kurarak pazarlık yapmadan sevdası Türkiye olan bir yol arkadaşlığı yapıyoruz Türkiyenin yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen emin adımlarla yolumuz yürüyoruz.'' dedi.

Program da  Kastamonulu yazar Şeyda Yüksel'in  ''Feride '' adlı eseri okuyucular tarafından imzalanarak MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'a hediye edildi.

Editör: Erdal ŞAHAN