Akyıldız yaptığı açıklamada, 

‘FETİH, AMELİYAT GİBİ’

İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in sadece Türkler ve Müslüman milletler tarihi bakımından değil, Batı tarihi açısından bakıldığında da evrensel bir deha olduğunu kaydeden Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, “Onun kurduğu cihan devleti, yüzyıllar yaşadığı halde diğer imparatorluk kurucularının eserleri pek az ömürlü olmuştur.” diye konuştu. Fethin İslam’a has bir kavram olduğunu da belirten Akyıldız, “Fetih, bir anlamda bir ameliyat gibidir! Her aklı başında insan; ameliyatın, insan bedenine yapılan zorlu bir fizik müdahale olduğunu bilir. Ama bu müdahale, ameliyat dışındaki imkânlar denendikten sonra; hasta, hekimi ve hastanın yakınları tarafından şifaya kavuşmanın tek, ama tek çaresi olarak kabul edilir katlanılır.” ifadelerini kullandı.

‘MİLLİ ANILARI UNUTTURMAYACAĞIZ’

Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Sektörün Sorunlarını Ankara’ya Taşıdı Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Sektörün Sorunlarını Ankara’ya Taşıdı

Haçlı Seferlerini anımsatarak İsrail’in Gazze ve Refah’taki katliamlarına da dikkati çeken Akyıldız, şu ifadeleri kullandı: “Avrupa, insan haklarına asırlar boyu kulaklarını tıkamış sözünde durmamıştır. Hristiyan batı dünyası; dün haçlı Seferlerinde olduğu gibi, bugün de Gazze’de hukuk tanımayan yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Biz Millet Partisi olarak İstanbul’un fethi başta olmak üzere, bütün milli anıları; 19 Mayıs’ı da, 18 Mart’ı da, 23 Nisan’ı, da 30 Ağustos‘u da anmaya devam edeceğiz. Bu canlı hatıraların, milletimize rehber olmasını sağlama savaşını sürdüreceğiz. Bütün bu milli anıları unutmayacağız, unutturmayacağız, anacağız, anlatacağız ve yaşatacağız. Bu vesileyle İstanbul’un 571. fetih bayramı kutlu olsun.”

Editör: Erdal ŞAHAN