Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte yürütülen bir proje olan RESLOG Türkiye’ye bağlı Lübnanlı grup OBAK’dan yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

OBAK Lideri Arif Yıldız, OBAK merkezinde düzenlenen programda Lübnan’da bir arama kurtarma ekibi kurmayı planlayan gruba sunum gerçekleştirdi. Deprem ve Afet gibi bölgelerde yapmış olduğu başarılı çalışmalarını ve tecrübelerini aktaran OBAK Ekibi Lideri Arif Yıldız, gelen soruları da yanıtladı.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, “ OBAK ekibimizi her geçen gün hem ekibi ile hem de teknik donanımlarıyla güçleniyor. RESLOG Türkiye programı için İlçemizde misafir olarak gelen Lübnanlı grup ise Lübnan’da arama kurtarma ekibi kurmayı planladıklarını ve bu konuda OBAK ekibimizin tecrübelerinden faydalandılar. Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi dört yıldır yapılan çalışmalar sonucunda hem eğitim bağlamında, hem de teknik donanım açısından Orhangazi‘de ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşanabilecek afetlere karşı hazır hale getirildik” dedi.

Editör: Erdal ŞAHAN