TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Yol Haritasını Belirledi TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Yol Haritasını Belirledi

Ancak yapılan testte yalnızca %21'i gerçek bir görüntüyü yapay zeka tarafından oluşturulan bir görüntüden ayırt edebildi. Bu da kuruluşların bu tür dolandırıcılıklara karşı savunmasız olduğu ve siber suçluların yasa dışı faaliyetler için çeşitli şekillerde yapay zeka görüntülerini kullanabileceği anlamına geliyor. Deepfake, bireyleri veya kuruluşları dolandırmak için sahte videolar veya görüntüler oluşturmak amacıyla kullanılıyor.

Örneğin, siber suçlular bir CEO'nun banka havalesi talep ettiği veya bir ödemeye onay verdiği sahte bir video oluşturabilir ve bu video şirket fonlarını çalmak için kullanılabilir. Bireylerden para ya da bilgi sızdırmak için kullanılabilecek videolar ya da görüntüler de oluşturulabilir. Siber suçlular ayrıca yanlış bilgi yaymak veya kamuoyunu manipüle etmek için deepfake'leri kullanabilir. Türkiye’deki çalışanların %39'u şirketlerinin deepfake yüzünden para kaybedebileceğine inanıyor.

Editör: Erdal ŞAHAN