''Bahadır Tatlıöz''ün; çocukluğunda Atatürk'e ithafen yazdığı mektup Selanik Türküsü ile birleşince yürekleri dağlayan melodiler Cumhuriyet'imizin 100. yılına eşlik etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tam 100 yaşında! Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferini, modern bir Türkiye’nin doğuşunu ve geleceğe umutla bakışımızı kutladığımız bu günlerde bazı marşlar, türküler, şarkılar da tüm samimiyetiyle içimize işlemeye devam ediyor...

O projelerden birisi olan yıllar geçse de kalbimizden silinmeyecek notalardan oluşan 'Dedeme Mektup' adı altında yayınlanan türkünün aranjesi ve klibi de ''Bahadır Tatlıöz''ün yine kendisine ait.

İŞTE O MEKTUP!

Malezya’ya direkt uçuşlar başlıyor Malezya’ya direkt uçuşlar başlıyor

Sevgili dedem...

Milletimiz adına rahatlıkla söyleyebilirim ki seni fazlasıyla özledik. Cüretimi bağışla, sana dedem diyerek hitap ediyorum. Nedeni şu; ben daha küçükken hayaller kurardım senin döneminde çocuk olurdum hayalimde, buluştuğun her kalabalığın içinde sana Paşa Dede diye seslendirdim. Her seferinde beni duyar ve o kalabalığın içinde masmavi gözlerin ile beni bulurdun. Güzel bir tebessüm ile el sallardın. Çocuk hayali işte. O yaşlardan beri sana hep dedem diyesim gelir. Affet. Ama biliyorum ki şimdi burada olsan bu yaşta koca adam kalkıp sana "Paşa Dedem" desem yine tebessüm eder hatta belkide başımı okşardın. Ben seni bildim.

Merak etme Atam emanetin güvende. Evet belki ara ara yolumuzu şaşırıyor, fedakarlıklarınızı unutup dünya derdine kendimizi kaptırıyor olabiliriz. Ama silkinip ölü toprağını üzerinden atmayı senden öğrenmiş bir neslin çocukları torunlarıyız biz. Gaflete düşsekte silkinip uyanmayı biliyoruz. Seni şahsen tanımak nasip olmadı ama seni anlamak ve sindirip her geçen gün daha iyi anlamak nasip oldu. Sana sormak, danışmak istediğim o kadar çok şey var ki fakat maalesef ki başka devirlerin çocuklarıyız. Ama bir gün gelecek buluşacağız. Hepsini o zamana saklıyorum. En azından hayalim bu. Ata dedem biz senden ve kadın çocuk erkek tüm şehitlerimizden razıyız.

Tek korkum endişem siz bizden razı mısınız?

''Bahadır Tatlıöz''ün ''Dedeme Mektup'' türküsü Bahadır Tatlıöz Youtube kanalında yayında!

Editör: Erdal ŞAHAN