Bursa Çevre İl Müdür Vekili Mehmet Ersan Aytaç, CHP Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın yaptığı hatalara neden göz yumuyor?

Mudanya'daki müteahhidlerin iptal edilen ruhsatları, iki bine yakın insanın evlerinin eften püften sebeplerle yapılamamasının mağduriyetini kim ödeyecek veya bunun hesabını kim soracak?

Çevre İl Müdür Vekili Ersan bey, neden görevini yapmıyor?

Ersan bey, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın bulunduğu kat kaçak neden gereğini yapmayıp göz yumuyorsunuz?

Veya; Mudanya Belediyesi ile ilgili sorduğumuz sorulara neden cevap verilmiyor?

Veya veya o kadar uyarılarımıza rağmen Mudanya Belediyesi geçen ki Bursa depremin de bina duvarları çatladı ve çalışanlar ek binaya taşındı bu insanların hayatı bu kadar ucuz mu?

Çevre İl Müdür yardımcısı Kemal Karaduman'a yönlendirilen haber ekibimize yardımcı olunması için talimat verildi asıl hikaye böyle başlamıştı..

Kemal bey'e haber ekibimiz 16 adet Bursanın plakası kadar resmi olarak kayıtlı kuyutlu sorular yönelttik...

Kemal Bey ise, ''Efendim normalde Mudanya Belediye Başkanına biz soru soramayız ama size bir ayrıcalık tanıyıp soruları biz resmi kurum olarak soracağız'' dedi.

Mesela bir sorumuz da, 'Mudanya Belediye binası çürük mü?' diye sorduk.

Kemal bey, '' Hah! tamam işte ben de gereğini şimdi yapacağım siz de gereğini yaparsınız'' dedi.

Sonra mı?

Yan çizdi!

Şahitli, kayıtlı yazıyoruz?

Kemal bey,  neden yan çizdiniz veya Müdür bey  bizi size yönlendirdikten  sonra telefonda arkamızdan aman ha CHP belediyesine müdahale etmeyin mi?'' dedi

Kemal Karaduman bey, hakkınız da rüşvet iddiaları vardı  ve ''Rüşvet Skandalı'' adlı manşetlerde gezdiniz ve Organize   Suçlarla Şube müdürlüğü sizi gözaltına aldı 3 ay tutuklama ve tutuksuz yargılamak üzere göreve döndünüz ve hala müdür yardımcısı olarak görev yapıyorsunuz?

Bunun vicdani sebebi nedir açıklar mısınız? ( Sonra ki haber de detaylandıracağız)

Ve yine Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Ersan bey de Kocaeli Cumhuriye Başsavcılığı bir soruşturma yürüttü bu soruşturmanın sonucunu kamuoyu ile paylaşır mısınız? ( kaset meselesi)

Eviniz de çeşitli kasetler çıkmıştı. (Haberi daha sonra detaylandıracağız)

MUDANYA BELEDİYESİ VE ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜR VEKİLİ MEHMET ERSAN AYTAÇ SORULARIMIZDAN NEDEN KAÇIYORSUNUZ?

Not: İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya ile bu konuyu bizzat görüştüm şahidim de AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'dır.

Bakan bey ile bu konuları daha detaylıca paylaşacağımızı beyan ettik bilginiz olsun!

SORULARIMIZ?

1-    Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, iki dönemdir belediye başkanlığı sürecinde, Mudanya’nın gelişimi, güzelleşmesi ve Mudanya halkı için neler yaptı?

2-    Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, iki dönem önceki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe dönemin de Mudanya sahil koridorunun yapılmaması için bile mahkemelerden birden fazla durdurma kararları aldı. Sayın Hayri Türkyılmaz, bu kararları neden aldı Mudanya halkını sevmiyor mu?

3-    Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya halkının çıkarlarını korumak adına Bursa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında fikir beyan etmesi gerekirken, hiçbir toplantıya katılmıyor. Mudanya Belediyesi başlı başına bir beylik mi?

4-    Bursa da bulunan merkez ve diğer ilçeler dahilinde baktığımızda neden hep Mudanya İmar Planlarının iptali söz konusu oluyor? Hayri Türkyılmaz’ın amacı nedir, kayırdığı birileri mi var?

5-    Mudanya Belediyesi’nin müteahhit şantiye şefi ve yapı denetim firmalarına imar ile kestiği cezalar da ‘’Ç’’ maddesi ile ceza kesilemez ibaresi olduğu halde neden ‘’Ç’’ maddesi ile ceza kesiyor? Acaba bütçe açığını mı kapatıyor?

6-    Çevre Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü neden bu konuda eli kolu bağlı oturuyor, bu mağduriyetlerin giderilmesi için neden taraf olmuyor?

7-    Sayın Hayri Türkyılmaz, yıllar önce yapı kullanımı almış binalarda oturan vatandaşların ufak tefek yaptığı değişikliklere neden imar kanununa göre para cezası kesiyorsun, burada amacın bütçe açığını kapatmak!

Granfondo Bursa Bisiklet Yarışı tanıtım Lansmanı Yapıldı Granfondo Bursa Bisiklet Yarışı tanıtım Lansmanı Yapıldı

Yargısız infaz yapmamak adına Sayın Hayri Türkyılmaz’a sorduğumuz sorulara karşı cevap bekliyoruz. Bura da sorunun diğer tarafı olan Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü bu sorun ve şikâyetler karşısında neden hiçbir şey yapmıyor? Mudanya Belediyesi ile ilgili, yenilir yutulur cinsten olmayan bu iddialar neden Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü’nü harekete geçirmiyor? Bakanlığın ilgili idaresince alınamayan ruhsatların Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nce verildiği kanun da açık olduğu halde, il müdürlüğüne başvuran kaç tane yapı sahibi veya müteahhide ruhsat verdiği, ya da il müdürlüğüne başvuran kaç şantiye şefi ve yapı denetim firmasının hakkının yasaların öngördüğü şekilde korunduğu da kapalı kapılar ardında konuşuluyor. Bu konuda zarara uğrayan kişi ve kuruluşların dile getirdiği ‘’Her ne kadar ilgili idaresi bahis konusu olsa da Bursa İl Müdürü kanun yapıcı olan il müdürlüğü koltuğun da oturmaktan başka bir şey yapmaz mı? Cumhurbaşkanının katılımları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, 15.09.2020 tarihin de ‘’ düzenlemiş olduğu  Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurasında’’ Cumhurbaşkanının söylediği bir an önce şehirlerimizi yenilememiz gerektiği vurgusunda bulunduğu halde Çevre ve Şehircilik Bursa  il Müdürlüğü’nün,  Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Belediye Başkanlığı yaptığı Mudanya’da, halka yardımcı olmamasına karşı taraf olan, Bursa İl Müdürlüğü ne gibi adımlar atıyor acaba soruları Bursa ve Mudanya’da sıkça sorulmaya devam ediyor. Tüm bu iddialara, Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdür Vekili Mehmet Ersan Aytaç’ın ne cevap vereceği de, merak konusu olmaya devam ediyor.

Basın ilkeleri çerçevesinde, Mudanya ile ilgili iddiaları ve bu iddialara karşı cevap hakkını kullanmak isteyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürüğü’ne kapımızın sonuna kadar açıktır.,

HABERLERİMİZ DEVAM EDECEK!

Editör: Erdal ŞAHAN