Siyasi Parti ve Sivil Toplum örgütü yöneticilerinin de yer aldığı etkinlikte Mevlana Celalettin Rumi’nin 750. Ölüm yıldönümü, Şeb-i Arüs (Düğün Gecesi) 750. Vuslat (kavuşma)  programıyla gerçekleşti.

Musa Bozkurt, “Vefatının, yani Vuslatının 750. sene-i devriyesinde büyük mütefekkir, gönül insanı, sevgi medeniyetimizin mimarlarından Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretlerini bir kez daha rahmetle yâd ediyor, “mekânı inşallah cennet olsun” diyoruz. Bizleri, bir Şeb-i Arus’a daha eriştirdiği, bu düğün gecesinde gönülden gönülle muhabbet etmeyi bir kez daha bizlere nasip ettiği için Allah’a sonsuz hamd-ü senalarımızı sunuyoruz. Ancak ve ancak aşk ile yazılmış bir eser yedi buçuk asır ayakta kalabilir. Hz. Mevlana eserlerini öyle bir aşk ile meşk etmiş ki, Vuslatından 750 sene sonra dahi bir araya geliyor, onu yâd ediyor, onun düğün gecesinde birbirimizle muhabbet ediyor, sohbet ediyoruz. Şunu özellikle hatırlatmak isterim ki: Mevlana, arkasında sadece nice yazılı eserler ve sönmeyen fikirler bırakmış bir insan değildir. Hz. Mevlana arkasında aşk ile yoğurulmuş o tür eserler, aşktan ilham almış fikirler bıraktığı içindir ki, sadece bu salonda değil, 780 bin kilometrekare içinde de bir muhabbet ve uhuvvet iklimini muhafaza edebiliyoruz. Eğer bir vatanımız varsa, bu Mevlana gibi gönül dostlarının sayesindedir. Bir ülkemiz, bir bayrağımız, istiklalimiz varsa bu, Mevlana gibi, Yunus Emre gibi, Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram-ı Veli gibi ulu mimarların sayesindedir. Eğer bugün tek bir millet olarak kardeşçe hür ve bağımsız yaşama imkânına sahipsek, bu, Sultan Selahattin kadar, Sultan Kılıçaslan kadar, Sultan Alparslan kadar biliniz ki Hz. Mevlana’nın, Ahmed Yesevi, Fakî-yi Tayran’ın, Ahmed-i Hani’nin aşk ile yoğurdukları eserlerinin neticesidir. dedi.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nden Maden Suyu Açıklaması TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nden Maden Suyu Açıklaması

Editör: Erdal ŞAHAN