İki gün süren festivale Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın yanı sıra, Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti İlçe Başkanı Gökhan Ulusu, MHP İlçe Başkanı Halil Bozoğlu, çok sayıda otomobil sever ve vatandaşlar katıldı.

Orhangazi Cıvıl Cıvıl Oldu

Türkiye’nin Otomobil merkezlerinden olan Bursa’nın, Orhangazi İlçesinde Otomobil Festivali düzenlendi. Orhangazi Otomobil Festivali geçtiğimiz hafta sonu yapıldı ve iki gün sürdü. Festival Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Belediyesi, Bursa Kültür ve Turizm Tanıtım Birliği ve Bursa Motor Sporları Yardımlaşma Derneği tarafından gerçekleştirildi. Otomobil festivaline otomobil severler büyük ilgi gösterdi. Vatandaşların beğeniyle izlediği festival sırasında ilçe semaları motor sesleriyle çınladı. Festival boyunca Ersan Er Konseri,  Dj performansları, halk oyunları gösterileri ve otomobille ilgili birçok etkinlik sergilendi.

Belediye Başkanı Bekir Aydın festival sırasında yaptığı konuşmada,“ otomobilin ilk yapıldığı yıl kabul edilen 1873 yılından bu yana her şey çok değişmiştir. Elbette ki otomobilde değişti. Değişmeyen tek şey ise otomobil sevgisi olmuştur. Buharlı motorların icadı ile başlayan otomobil serüveni önce içten yanmalı motorlarla, ardından elektrikli motorlarla devam etmiştir. Belki de bu serüven yarın nükleer enerji ile çalışan araçları caddelerimizde görmemizle sürecek.“ Diyerek sözlerine “ Bursa’mız birçok özelliğinin yanı sıra, aynı zamanda bir otomobil kentidir. İlk otomobil fabrikaları Bursa’mızda açılmıştır.

Şimdi de Türkiye’nin, hatta dünyanın en büyük otomobil markaları, ülkemizin gururu yerli elektrikli otomobilimiz TOGG Bursa’mızda üretilmektedir.  Bu nedenle Bursa’mız otomobille ilgili birçok organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Orhangazi’miz de otomobillerle alakalı organizasyonlar konusunda birçok çalışmanın ev sahibi olmuştur. İlçemizde bulunan Oto Cross pistimiz otomobil severlerle halkımızı farklı organizasyonlarda bir araya getirmiş ve renkli ve heyecanlı günler yaşamamıza vesile olmuştur. Eminim sizler otomobillerinizi yalnızca bir otomobil olarak görmüyorsunuzdur. Onları aynı zamanda evinizin ve ailenizin bir parçası olarak kabul ediyorsunuz. Bunu otomobillerinizi gerçekten çok mükemmel bir şekilde güzelleştirmenizden, hatta onlara bakışlarınızdan anlamak mümkün. Cümleleriyle sürdürdü. Aydın konuşmasına “ Sizleri Orhangazi’mizde ağırlamaktan ötürü çok mutlu olduğumu belirtiyor, Her biri bir eser olan otomobillerinizi bizlere görebilme fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Orhangazi’mize hoş geldiniz.” İfadeleriyle Son verdi.

Editör: Erdal ŞAHAN