Atilla Bayat açıklamasında, ''

Her iş Allah'ın adıyla başlar ve kendi özümüze döner isek hayata  anlam kazandırabiliriz.

Değerli hemşehrilerimiz bizler uzun süren fikir alış-verişi sonucunda Bursa konyalılar derneği Burkonder  birlikteliği adı altında (Akşehir, Yunak, Çeltik, Emirdağ, Sivrihisar, Polatlı, Cihanbeyli) İlk etapta bu bölgeyi kapsayan Sıla i rahim derneği   kurma girişimini başlatma kararı aldık. 
Derneğimiz, toplumsal ve kitlesel boyutta insanlar arasında sorun teşkil etmiş her tür tartışmadan uzak olacaktır. Herkese yakınlık anlayışımız iyilik ve insanlık eşitliği olacaktır.

Derneğimiz sosyal yardım, birlikteliği sağlama, duygudaşlıķ, paylaşma ve unutulmaya yüz tutmuş  vefakarlık ve insanlık geçmişimizi aramızdan ayrılmış büyüklerimizin gayesini canlandırma çabası ile çalışacaktır.

Önceliğimiz ve mottomuz ''gurbetten sılaya sıladan gurbete" ilkesiyle Yunak ve Çeltik ilçesi ve köylerinin aynı çatı altında beraberliği sonra farklı illerde ikamet eden hemşehrilerimizi  insan ayırt etmeden gelen herkese sevgi ile kapı açmak ve saygı duymaktır.

 Mottomuz da belirttiğimiz gibi gurbette yaşayan hemşehrilerimizle sıladan yaşayan hemşehrilerimizi bir araya getirmektedir gayemiz..

Başlamak bizden, destek bizi kabul eden herkesten, takdir Allah'tandır'' ifadelerini kullandı.

Editör: Erdal ŞAHAN