Sertifika törenine Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, Kalite Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karaman, Kalite Birliği Onursal Başkanı ve Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Erkan Işığıçok, KalBir Yönetim Kurulu Üyeleri Ferudun Baykara, Mustafa Toguş, Erdoğan Öner ve Nilüfer Kaymakamlığı personeli katıldı. 

Nilüfer Kaymakamı olarak, son mesai gününün son saatlerinde, Kaliteşehribursa'ya kalite ile ilgili olarak kaliteli bir törenle veda etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan sözlerini şöyle sürdürdü; 

"Yıllar önce, 2010 yılında,  Sürmene Kaymakamıyken ilçede kalite çalışmaları yapmak üzere KalBir Başkanı Mustafa Karaman ve arkadaşlarını Sürmene'ye davet etmiştim, sağolsunlar, Bursa'dan geldiler ve destek verdiler. 

Yıllar sonra Kaliteşehribursa'ya Nilüfer Kaymakamı olarak geldiğimde de aynı daveti yaptım, geldiler ve Kaymakamlık personeline TSE EN ISO 9000 YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMLERİNİ verdiler, Kaymakamlığımızı TSE'den YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGESİ alabilecek seviyeye getirdiler. 

TSE'ye Müracaat aşamasındayız ve inanıyorum ki bu belge TSE'den alınacak, verimli ve üst seviyede vatandaş memnuniyeti sağlanacaktır. Bu çalışmanın tüm kurumlara sirayet etmesini diliyorum. 

Eğitimlere katılan personelimizin memnuniyeti, vatandaşımıza yansıyacak ve daha kaliteli ve üst seviyede hizmet verilecektir. 

Desteklerinden dolayı TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev'e, Kalite Birliği Başkanı Mustafa Karaman'a ve Yönetim Kuruluna, eğitimci Mehmet Uğur Özdeniz'e bir kez daha teşekkür ediyorum." 

Törende konuşan TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, kalite çalışmalarının önemine değinerek, özellikle kamu kurumlarının kalite ilgili taleplerine destek verdiklerini ifade ederek, Nilüfer Kaymakamlığının TSE'den, TSE EN ISO 9000 belgesi alacak olan ilk Kaymakamlık olacak olduğunu ifade ederek, kaliteye dönük çalışmalarından dolayı Kaymakamlık personeline ve Sinop Valisi olarak atanan Dr. Mustafa Özarslan'a teşekkür etti. 

Sertifika Töreninde konuşan Kalite Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karaman sözlerini şöyle sürdürdü; 

"Sayın Valim, dün Sürmeneye çağırdınız, koştuk. 

Bugün Nilüfer'e davet ettiniz, geldik. 

Yarın Sinop için bir davette bulunursanız, biliniz ki; emir telakki edeceğiz ve yine koşarak geleceğiz. 

Bizler, Kalite Birliği Yönetim Kurulu olarak, özellikle kamudan gelen davetlere koşuyoruz, çünkü biliyoruz ki kamunun kalitesi yükselince, vatandaşımız mutlu olacak, verimlilik artacak, israf azalacak, ülkenin kalitesi yükselecektir. 

Sizlere, kaliteye bakışınız, kaliteli yaklaşımınız dolayısıyla teşekkür ediyoruz. 

Nilüfer Kaymakamlığı personeline teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz. 

En kısa sürede TSE EN ISO 9000 YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGESİNİN alınacak olduğuna inanıyoruz. 

Sizlere Sinop Valiliği görevinizde başarılar diliyoruz." 

Konuşmaların ardından eğitimde başarı sağlayan personele sertifikaları takdim edildi. 

Sinop Valisi olarak atanan Nilüfer Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, son mesai gününün son saatlerinde kaliteli bir törenle, #Kaliteşehribursa dan, Sinop'a uğurlandı.

Editör: Erdal ŞAHAN