Erdal Şahan'dan soluk soluğa okuyacağınız bir yazı daha.

Bu karizmatik adaylık ilanı Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’a ait.  Faaliyetlerini anlattığı beş yıllık değerlendirme toplantısını genel olarak çok iyi hazırlanmış buldum. Zaman yönetimi, sunumu gayet iyiydi.. Neden bu kadar çok çalışıp hizmetlerini anlatmadığını merak ediyorum ama sanıyorum ki buna zaman yetmiyor. 
Siyasetçiler için gün 24 saat değil. 
Onlarca proje var ama benim dikkatimi çeken bütçe yönetimi konusundaki mahirliği, ve hibelerle yeni projeler üretmesi oldu. Hatırlayanlar bilir, Orhan Özcü zamanında kayıp trilyonları arıyordu Gürsu Belediyesi.. Bir takım skandalların peşi sıra geliyordu. Şimdi insan bakınca nereden nereye diyor.. Borcu bitir, üzerine gelir getir. Bunlar aslında çok zor işler. 
Başkan Işık’ın özellikle turizm, istihdam, ve gelir getiren projeler üzerinde  yoğunlaştığını düşünüyorum. Gördüm ki doğudaki Gürsu’da meğer istihdam buluşmalarının sayısı 80’i aşmış. Çok verimli bir iş gerçekten, çünkü Gürsu yüzdeye vurulunca en hızlı  büyüyen ikinci ilçe. İlk sırada Nilüfer var. Nilüfer’in sebepleri malum, peki Gürsu? 
Yani doğudan göçen buraya geliyor iş buluyor burada yaşıyor.. Gürsu bu yükü de taşıyor sırtında. Gençlere E- Ticaret öğretmek, iş sahibi yapmak, açıkçası çok vizyoner işler. Bu kadar yakından hibe projeleri takip etmek,  uyarlamak gerçekten başarı işi. Bu yönü ile tebrik ederim. 
Bir diğer dikkatimi çeken  detay da İspanya Sevilla’da Başkan’ın Onur Konuşmacısı olması. Böylesi bir başarı hem Bursa’nın hem de ülkemizin aslında. Bir zamanlar insanların dağ tepesi diye beğenmedikleri noktayı alıp tesis yapacaksın, sonra da buraya yurt dışından ödül alacaksın. 
Bravo Sayın Başkan!
Ben yine de en çok Mesire alanı ve Seyir Terası’na hayran kaldım. Bursa’yı bir de öyle görmek gerçekten muhteşem bir deneyimdi. Gitmeyenlere kesin tavsiyemdir. Bu açıdan bakınca Mustafa Başkan’ın hazır bir yemek sunduğunu görüyoruz rakiplerine. 
Neden diyeceksiniz? 
Gürsu, Osmangazi’nin ardından en çok aday adayı çıkaran ilçe. 
Neden bu rağbet?  Çünkü her şey tamamlanmış. İlçeye Kültür Merkezi gelmiş, kütüphane gelmiş, gençlik büroları gelmiş, tesisler gelmiş.. 
Gelmiş de gelmiş. 
Bir yanda batmış bir belediyeyi devralmak var, bir yandan kasası dolu belediyeyi. 
Hazıra konmayı hayal eden adaylara ve Başkan Işık’a kolaylıklar dilerim. 
Gürsu için yaptıklarına da ayrıca bir vatandaş sonra da gazeteci olarak teşekkür etmek isterim.